Vilafranca acull entre el 28 i el 30 de novembre la I Mostra de Cinema Documental

527
Mostra de Cinema Documental de Vilafranca
PUBLICITAT
Mostra de Cinema Documental de Vilafranca
Mostra de Cinema Documental de Vilafranca

-Organitzada Per Carlos Ripollés i Lluís Puig, compta amb la col·laboració d’UGT i el Video Club de Vilafranca i el patrocini de l’Ajuntament.

PROGRAMA DE LA MOSTRA: 
-Nota de premsa-
Entre el 28 i el 30 de novembre Vilafranca viurà una nova activitat emmarcada dins dels 775 anys de la Carta Pobla. Es tracta de la primera edició de la Mostra de Cinema Documental de Vilafranca.
La proposta, organitzada per Carlos Ripollés i Lluís Puig, compta amb la col·laboració d’UGT i el Video Club de Vilafranca, on tindran lloc les projeccions. L’Ajuntament ha fet possible el festival amb el seu suport.

Les projeccions s’iniciaran el divendres dia 28 de novembre amb “Los Ojos de Ariana”. Es tracta d’una pel·lícula dirigida per Ricardo Macián. És un documental que explica la història de com alguns dels treballadors del Afghan Film (La Filmoteca Nacional de Afghanistan) van salvar de la destrucció l’arxiu fílmic del seu país, amagant en dobles sostres que van construir ells mateixos davant la constant amenaça del Govern talibà.
El dissabte dia 29 es dedicarà a l’Educació i arribarà “Les Mestres de la República”, premi Goya al millor documental 2013. El film, dirigit per Pilar Pérez Solano explica com les mestres republicanes van ser unes dones que van participar en la conquesta dels drets de les dones i en la modernització de l’educació, basada en els principis de l’escola pública i democràtica. Aquest documental, a través de la recreació de la vida d’una mestra de l’època, i imatges d’arxiu inèdites, ens descobreix el llegat que ens han deixat les mestres republicanes i que ha arribat fins als nostres dies.
El diumenge dia 30 la temàtica escollida és el Medi Ambient amb diverses propostes. Les projeccions s’iniciaran amb “Canyes i Fang”, un producte d’Arrels Audiovisuals que relata el procés de construcció d’un habitatge bioclimàtic amb canyes i fang, així com l’experiència de l’agricultura ecològica i sostenible. A la presentació hi seran presents alguns membres de l’equip: Pep Aguado, Gustavo Gràcia, Carla Donet, Carles Sánchez i Marina Fuertes.
Seguirà “MengemSA”, un documental que dóna veu a diferents col·lectius i personalitats que treballen des de diferents sectors per l’agricultura ecològica i la sobirania alimentària del País Valencià. El documental està estructurat en dues parts: una primera on es plantegen i s’expliquen els diferents problemes de l’actual sistema agroalimentari i una segona part on es parla de les alternatives a aquest.
Finalment, com a conclusió, Abel Campos presentarà “Foscor de Vida”, una producció del programa Medi Ambient de Radiotelevisió Valenciana. “Foscor de Vida” analitza els problemes que està causant la contaminació lumínica en la naturalesa i en els éssers vius.
Els organitzadors han manifestat el seu agraïment a tots els directors que han cedit les seves obres per a la projecció, així com a UGT i el Video Club de Vilafranca, igual que a l’Ajuntament de Vilafranca per haver emmarcat la iniciativa detro dels actes del 775 Aniversari de la Carta Pobla. El festival té la voluntat de continuar acostant al municipi produccions documentals.