VII Jornades Gastronòmiques de la Tòfona del 13 de gener a l'11 de març en l'Alt Maestrat
VII Jornades Gastronòmiques de la Tòfona del 13 de gener a l'11 de març en l'Alt Maestrat

La Diputació de Castelló impulsa la celebració de les VII jornades Gastronòmiques de la Tòfona com a esdeveniment dinamitzador del turisme d’interior amb previsions molt positives per a les pròximes setmanes. I és que les jornades tindran lloc durant els caps de setmana entre el 13 de gener i l’11 de març en un total de set restaurants de tres municipis de la comarca de l´Alt Maestrat (Benassal, Catí i Culla). La coincidència amb Sant Antoni en aquests primers caps de setmana farà que siguen encara més els visitants que es decidisquen a conèixer aquests pobles amb el ‘ganxo turístic’ de les jornades gastronòmiques.

Cal tenir en compte que aquestes setenes jornades naixen amb l’objectiu de seguir millorant les xifres de turistes i d’impacte sobre l’activitat econòmica dels municipis. Un ambiciós objectiu, ja que des del seu naixement aquestes jornades gastronòmiques estan suposant per als establiments participants una mitjana de mil menús addicionals als habituals. L’impacte de les jornades i de la fira s’estima en unes 3.500 persones als municipis participants, amb un impacte econòmic de més 100.000 euros.

Són set els establiments de restauració que ofereixen menús basats en la tòfona amb preus entre els 28 i els 35 euros, i que combinen la gastronomia tradicional de la zona amb innovacions basades en l’excel·lent tòfona de la zona.
A més dels deliciosos menús elaborats pels restauradors d’aquests municipis i en els quals la tòfona de Castelló presta tot el seu sabor, els assistents a aquestes jornades gastronòmiques podran adquirir tòfona fresca i productes elaborats amb ella en diferents comerços de les localitats participants.

Tota la informació dels establiments participants, menús i preus de les jornades es poden consultar en la web del Patronat Provincial de Turisme.