Vídeo. Perquè ha fracassat Pokémon Go?

546
PUBLICITAT

Una recerca liderada pel professor del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I Aarón Rodríguez ha revelat les claus del fracàs de Pokémon GO després d’haver revolucionat el món dels videojocs. Les conclusions de l’estudi s’han publicat en la Revista Latina de Comunicación Social i mostren que la falta d’interactivitat va afavorir la decadència d’aquest videojoc.


El videojoc Pokémon GO, gràcies a la utilització d’una tècnica de realitat augmentada, «va aconseguir arribar a una audiència absolutament àmplia en edats i en interessos», comenta Aarón Rodríguez, qui considera que és el primer cas de realitat augmentada d’èxit perquè «va arribar a tots els públics, interactuava en la vida quotidiana, en família, jugant durant moltes hores, durant mesos».

Aquesta recerca mostra que les dinàmiques de joc s’esgotaven molt ràpidament. «Tots els jugadors sabien el que volien fer però la companyia no va respondre a aqueix interès d’interactuar més; el que el públic volia era intercanviar pokémons, lluitar entre ells, un videojoc més comunitari, però la companyia va frenar en aquesta oferta i va fer fracassar el videojoc», conclou Rodríguez.

Els investigadors de l’UJI van estudiar la percepció de 332 jugadors i jugadores amb un nivell molt alt d’implicació amb Pokémon GO. Els resultats demostren que era un joc àmpliament acceptat per sectors totalment heterogenis, és a dir, no hi havia un perfil, sinó que havia arribat a homes i dones, de tots els nivells educatius.