Victòria de Jonathan Rogla i Patry Barreda a la XIX Volta a peu a la Serra d’en Galceran.

560

Nota de Lliga curses de muntanya Castelló Nord

Al voltant de 340 participants prengueren l’eixida el passat diumenge 23 de juliol a la XIX Volta a peu a la Serra d’en Galceran i II Marxa no competitiva, cinquena cursa de la IX edició de la Lliga de curses per muntanya Castelló Nord, en un dia marcat per les bones condicions meteorològiques per a córrer, amb temperatures fresques, boires i fins i tot un lleuger plugim.

La prova ha estat organitzada pels Amics de la Muntanya i patrocinada per l’ajuntament de la Serra d’en Galceran, amb la col·laboració de molts voluntaris de la localitat que han permés que el desenvolupament de la cursa fóra perfecte i els corredors pogueren gaudir d’una cursa ben muntanyosa i entretinguda.

En categoria masculina Jonathan Rogla (Mur i Castell-Tuga) va imposar el seu ritme des de ben prompte i va aconseguir la victòria amb un temps de 1h 44’ 2’’, temps lleugerament superior al que va marcar Cristóbal Adell en l’edició anterior. Van completar el podi José Luis del Campo (Mur i Castell-Tuga), ben a prop del corredor guanyador amb un temps de 1h 44’ 42’’ i Bartolomé Ingles qui va parar el cronòmetre amb un temps de 1h 49’ 23’’.

En categoria femenina,  Patry Barreda (CM GR33) va anar de menys a més i va lograr la primera posició al acabar els 21 km amb un temps de 2h 18’ 20’’, posició que no va poder ser revalidada per Criss Kun, qui va patir una caiguda en la primera part del recorregut i es va veure obligada a retirar-se . A continuació, van entrar Eva Bellés (CM At-zenet) i Mª Eugenia Inturias (Mur i Castell-Tuga) ambdues amb un temps de 2h 21’ 36’’ oferint als espectadors un renyit sprint que es va decantar de part de la corredora d’Atzeneta del Maestrat.

Les categories cadet i juvenil compartien un recorregut de 15km amb la Marxa no competitiva, en la primera de les categories es va imposar Eloy Hornero (Playas de Castellón) amb un crono de 1h 18’ 58’’, mentre que en la segona va ser Pau Gómez (CEM Costur) qui va guanyar amb un temps de 1h 21’ 10’’.

La Lliga Castelló Nord continua el seu camí d’ací dues setmanes a Vistabella, amb la XI Cursa de Muntanya de Vistabella, campionat d’Espanya de Clubs.​