Tírig i Morella protagonistes a unes jornades sobre art rupestre

805
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat amb la Universitat Jaume I de Castelló les jornades ‘100 anys d’art rupestre a Castelló la Valltorta-Morella la Vella’, que tenen lloc els dies 29 i 30 de setembre a la Sala Magna de la Universitat Jaume I i l’1 d’octubre al Museu de la Valltorta i la Cova dels cavalls.

Aquestes jornades científiques se celebren amb motiu del centenari del descobriment dels abrics de pintura rupestre del barranc de la Valltorta i Morella la Vella, reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquest event s’engloba en l’Any Valltorta, que es compon d’activitats culturals, turístiques i educatives per a promoure aquestes pintures rupestres valencianes, que són un referent internacional.

En aquesta trobada es posaran de relleu les principals tècniques innovadores de la investigació de les pintures rupestres i les vies d’estudi que es duen a terme a les universitats públiques valencianes. També inclouen un temps de debat sobre les ponències i tanquen amb la visita al Museu de la Valltorta i la Cova dels cavalls l’1 d’octubre. El termini d’inscripcions és de l’1 al 28 de setembre i es podran realitzar telemàticament a través de la pàgina web de l’UJI.

Les jornades compten amb les ponències de Bernat Martí i Rosa Enguix, del Museu de Prehistòria de València; Mauro Hernández, de la Universitat d’Alacant; Inés Domingo, de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats de la Universitat de Barcelona; Esther López, del Centre Nacional de Recerca Científica de la Universitat de Tolosa; Clodoaldo Roldán, de la Universitat de València; José Luís Lerma, de la Universitat Politècnica de València; Artur Oliver i Ferran Olucha, del Museu de Belles Arts de Castelló; Valentín Villaverde, de la Universitat de València; Rafael Martínez, de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració; Josep Casabó, de la Unitat de Patrimoni Historicoartístic; així com Consuelo Matamoros i Pere M. Guillem, del Servei de Patrimoni Cultural de la Generalitat.