S’inicia l’última fase de la restauració de la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal

459
Restauració Porta Apòstols
PUBLICITAT

– Finalitzats els treballs de neteja i rehabilitació estructural de la porta i la reconstrucció de les cobertes, es comença a treballar en la policromia dels elements

El projecte de restauració de la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Morella afronta la segona i última fase d’aquesta important recuperació dins del gòtic valencià. Una vegada passat el 54 Sexenni, es tornen a reprendre els treballs, ara més focalitzats en la policromia dels elements de la porta. Amb l’execució completada de la primera fase, on es va treballar sobretot en la part superior de l’obra, ara s’ha instal·lat una bastida de menor alçada per tal d’actuar en les zones més baixes.

La regidora de cultura de l’ajuntament de Morella, Rocío Querol, ha valorat molt positivament els resultats obtinguts en la primera fase. En la visita a les obres, ha destacat “el magnífic treball que han realitzat els restauradors en la part superior de la porta, en les accions de neteja i reconstrucció de les cobertes”.

A més, Querol, ha destacat que “estes actuacions són fonamentals per a la conservació del patrimoni morellà per a poder mostrar al màxim tota la seua esplendor”.

Aquest projecte restaurador a la façana de l’església, està encapçalat per la Generalitat Valenciana, més concretament per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a més compta amb la col·laboració del Bisbat de Tortosa, i l’ajuntament de Morella.

En els últims anys s’han realitzat diversos treballs de restauració en la basílica com són les pintures murals de l’orgue que es van portar a terme a principis de 2017.

La Porta dels Apòstols, junt a la de les Verges, tenen un gran valor escultòric i arquitectònic que s’uneixen a l’impressionant interior de la Basílica Arxiprestal, sent una de les joies del gòtic mediterrani.