Noves alumnes escola Portell

-Quatre xiquets s’incorporaran al col·legi el pròxim curs procedents de la Vall d’Uixó i València

-L’Ajuntament tanca la selecció després de les entrevistes realitzades

Yumara i Rosa María ja van rebaldir ahir pel col·legi de Portell. El pròxim curs començaran allí les classes. Tenen dos i tres anys, són fills d’Erika i Miguel, els dos de València. Ells i una altra família amb quatre fills -dos en edat escolar-, que actualment resideixen a la Vall d’Uixó, han sigut els seleccionats per l’Ajuntament després de les entrevistes realitzades. En el cas de la família de la Vall d’Uixó s’incorporaran dos xiquets de vuit i deu anys.

D’aquesta manera a l’aulari podrà haver vuit alumnes. La seua pervivència està més assegurada. Perillava perquè després de les eixides d’enguany únicament es quedaven 4 alumnes, dues parelles de germans.

La situació crítica va despertar l’interès de moltes famílies. Després de donar-se a conèixer, l’Ajuntament va decidir regular les crides. Dimarts passat es van reunir pares dels xiquets escolaritzats, mestres i Ajuntament amb 14 famílies candidates que van arribar al poble.

Els van explicar que l’Ajuntament ha sol·licitat ajudes d’ocupació a diferents administracions. Així mateix el consistori tractarà de facilitar el lloguer als nous residents. L’alcalde, Álvaro Ferrer, va agrair les cridades rebudes encara que va comentar que “el nostre objectiu és assentar població, no llançar ara la crida i que després es quede en res. Volem consolidar a noves famílies en el poble”.

Erika i Miguel, els pares de Yumara i Rosa María, no tenen ocupació en aquests moments, tenen 22 i 27 anys i confien a iniciar una nova vida al poble. En la seua visita, el municipi els va agradar i es van mostrar confiats a adaptar-se a la seua nova realitat. Per a ells és una oportunitat laboral, de vida i de desenvolupament per a les seues dues filles.

Ara el procés passarà pel seu empadronament. Els xiquets de les famílies seleccionades acabaran el curs en els seus actuals llocs de residència, València i la Vall d’Uixó.

Des del Col·legi Rural Agrupat Celumbres, que engloba als aularis de Castellfort, Cinctorres i Portell s’ajudarà als alumnes i els seus pares en el procés de matriculació.

Malgrat el canvi de vida l’alcalde confia que les famílies es puguen adaptar bé al municipi. En aquest sentit, l’alcalde ha incidit en que “el més dur són els mesos d’hivern, però bé, creiem que si nosaltres vivim ací a gust també ho poden fer les famílies. Nosaltres farem tot el possible perquè siguen benvinguts i que es puguen adaptar”.

Després de la selecció de famílies l’Ajuntament ha decidit tancar el procés ja que no pot oferir res més concret. Si després arriben més famílies ja serà pel seu compte o risc.