Morella va acollir les Jornades sobre la Guerra Civil els dies 8 i 9 d’octubre

388
Morella
PUBLICITAT

– Aquestes són un conjunt de conferències les quals van comptar amb fotografies i projeccions

– A més, la Sala del Consell alberga una exposició sobre la guerra a les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i el Baix Maestrat

Morella va acollir les Jornades sobre la Guerra Civil organitzades pel Centre d’Estudis dels Ports els dies 8 i 9 d’octubre a la Sala del Justícia. Aquestes van comptar amb historiadors i experts en aquest període de la història per a tractar el record de la Guerra Civil a les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i el Baix Maestrat de manera rigorosa, tot deixant de banda les interpretacions partidistes i amb la intenció de donar a conéixer aquells fets a les generacions que només han sentit els relats de les experiències de llavis dels seus avantpassats.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, va explicar abans de la cita que es tracta d’una activitat molt interessant que reuneix diferents xarrades, així com una exposició que estarà oberta fins al 28 del mateix mes. L’edil va comentar que fotografies i projeccions van acompanyar totes les xerrades per a explicar aquest període de la història a les nostres comarques. Finalment, Rocío va voler convidar a tots i totes a visitar l’exposició que hi ha a la Sala del Consell, a més, va aprofitar per a “agrair al Centre d’Estudis dels Ports la seua implicació i iniciativa a l’hora d’organitzar activitats culturals a Morella”.

Les Jornades sobre la Guerra Civil van començar el dilluns 8 d’octubre a les 18.00 hores amb la xerrada La Guerra Civil: des dels inicis fins a la batalla de Terol a càrrec de Juan Miguel Palomar, llicenciat en Geografia i Història i membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. A les 19.00 hores, va començar la conferència La primavera del 38, vuitanta anys després de Martí Ricard, autor del llibre Primavera del 38, la guerra a les comarques dels Ports, l’Alt i el Baix Maestrat. El dimarts 9 d’octubre van continuar les activitats amb la conferència L’aviació des de la batalla de l’Ebre fins al final de la Guerra Civil de Joan Villaroya, catedràtic i professor d’història contemporània a la Universitat de Barcelona i autor de més de 20 llibres sobre els bombardeigs i les víctimes de la Guerra Civil. Les jornades van acabar amb la conferència La postguerra: la repressió i els maquis a càrrec de Raül González, doctor en Història contemporània i professor d’història.