Morella, únic poble de l'Alt Maestrat i Els Ports al circuit cultural valencià
Morella, únic poble de l'Alt Maestrat i Els Ports al circuit cultural valencià

L’Institut Valencià de Cultura comptarà amb 76 municipis i dos universitats en el Circuit Cultural Valencià en 2018. En el cas de les comarques de l’Alt Maestrat i Els Ports, Morella es l’única localitat inclosa en aquest circuit cultural valencià, en el que destaquen les actuacions musicals, les projeccions de curtmetratges, el teatre i la dansa.


El Circuit Cultural Valencià està format per 76 municipis i dues universitats –València i Castelló-. D’aquestos, nou municipis son de les comarques de Castelló. El pressupost 2018 per a les activitats culturals dels circuit es de 1,3 milions d’euros. El Circuit compta amb cinc tipus de modalitats: música, curtmetratge audiovisual i dues modalitats de teatre, dansa i circ, a les quals els municipis poden acollir-se anualment en funció de les seues necessitats i els seus recursos.

Cal assenyalar que es tracta d’un cofinançament entre els ajuntaments i l’Institut Valencià de Cultura de les activitats culturals que es duen a terme a les diferents poblacions.