1-Cartell Jornades de la gent gran 14 rogativa

-Nota de premsa-

Morella s’endinsa en la setmana dedicada a la gent gran de la localitat. Des d’aquest dissabte i fins al 8 de juny, tindran lloc diverses activitats adreçades a aquest col·lectiu. Es tractarà d’una setmana amb una gran diversitat d’actes, en els quals es reivindicarà la implicació d’aquest sector de la població. En aquesta edició, l’activitat estrella de les jornades tindrà lloc aquest dissabte, quan la gent gran de Morella podrà realitzar la Rogativa a Vallivana. Per participar-hi, cal apuntar-se a les oficines municipals fins aquest divendres.

La regidora de la gent gran, Malú Blasco, explica que “les jornades es tornaran a organitzar amb l’eslògan de “Vivim i donem vida”, perquè defineix a la perfecció el sentiment que traslladen els nostres majors”. En aquest sentit, apuntava que en les jornades d’aquest any hi haurà novetats, atenent les demandes i inquietuds que tenen els més grans. A més, la regidora assenyala que “la gent gran de Morella és molt participativa i activa i aquestes jornades solen comptar amb una important afluència de públic a tots els actes”.

Dissabte que ve tindrà lloc la Rogativa a Vallivana, que tornarà a adaptar-se a les possibilitats de la gent gran. Així, a les 10 del matí, un autobús desplaçarà als veïns i veïnes a la creu de la carretera de Vallibona. Des d’allà, es farà el recorregut fins al pont de la Bota, on l’autobús els desplaçarà al Santuari en què es troba la Mare de Déu de Vallivana. Després de la Missa, tindrà lloc el dinar i el trasllat a Morella. El proper dilluns a les 11 del matí, s’ha organitzat el taller de ioga i vida, a càrrec d’Ana Giner, mentre que dimarts a la vesprada tindrà lloc el cinefòrum. Al dia següent, diversos treballadors del Centre de Dia realitzaran la conferència “Espai de Vida i Salut”. Dijous serà el torn de la cultura i la història, amb la visita guiada del 600 aniversari de les “Converses de Morella”. Finalment, el diumenge 7 de juny tindrà lloc l’actuació teatral de la companyia “L’enfilat”. En definitiva, una setmana de variades propostes, on la gent gran serà la protagonista.

Universitat per a Majors

Una altra de les novetats per a aquest sector de la població és que ja s’ha obert la preinscripció de la matriculació per al curs 2014-15 de la Universitat per a Majors. Cal assenyalar que aquest servei té un gran èxit entre els veïns de Morella, ja que compta amb desenes d’alumnes que s’acosten a l’àmbit universitari i que, a més d’aprendre, fan grans treballs de recerca.