Carrer Confraria
Carrer Confraria
Carrer Confraria

-Nota de premsa-

El ple de Morella va aprovar anit les actuacions que s’escometran a través dels Plans Provincials (POYS) 2014 i 2015. Mitjançant aquestes inversions es realitzaran importants obres de renovació urbana a Morella i l’Hostal Nou, Xiva i Ortells. En aquest punt, l’equip de govern també ha lamentat les retallades que ha realitzat la Diputació de Castelló, ja que prioritza les inversions subjectives als Plans Provincials, que es distribueixen per criteris objectius. A més, en el ple d’ahir es van presentar tres mocions per exigir a la Generalitat Valenciana la reapertura de les pintures rupestres de Morella la Vella, a la Diputació l’aprovació d’un Pla d’Ocupació conjunt entre les administracions i efectiu i al Govern central que destine un 5% de la inversió en política agrària als municipis de muntanya, com es fa en altres països europeus.

Pel que fa a les properes obres que s’escometran a les diferents localitats, a Morella es renovarà el carrer Confraria. Aquest vial és un dels que es troben a la part més alta de la ciutat que fa anys que no s’ha reurbanitzat. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirmava que “el carrer Confraria presenta diferents problemes en les canalitzacions subterrànies i el paviment, de manera que es realitzarà una actuació de renovació integral”. Pel que fa a l’Hostal Nou, es pretenen condicionar carrers nous que estan al voltant del quarter, es canviaran unes canalitzacions en mal estat, es millorarà el paviment en diferents punts i se substituirà l’enllumenat públic que presenta deficiències. Aquestes obres, juntament amb la rehabilitació de l’edifici del forn de Xiva, es realitzaran ajuntant les dues properes anualitats dels Plans Provincials. Precisament, en aquesta localitat, després de diversos anys treballant en la renovació urbana, els veïns han decidit que es recupere aquest emblemàtic immoble, que es troba en ruïnes. Per això, es començarà per reparar la teulada i els murs. Finalment, a Ortells es millorarà l’entorn de la zona on està projectada la Piscina, es farà una tanca especial, se substituiran diferents murs de maçoneria, es millorarà la zona dels contenidors i s’instal·larà una marquesina.

D’aquesta manera, l’alcalde concloïa que “la nota negativa és que amb els Plans Provincials, la Diputació inverteix ara el mateix que fa vint anys, havent-se retallat de forma considerable la inversió, per afavorir altres obres que es realitzen per criteris subjectius. Però vull quedar-me amb el positiu: aquestes obres són molt importants per a Morella, Xiva i Ortells i contribuiran a millorar les tres localitats”.