Morella ha acollit una gran quantitat de visitants durant els tres dies festius de maig tancant un dels millors mesos d’abril dels últims anys. Les activitats organitzades han tingut molta acceptació on va destacar el concert de sarsueles de l’Associació Musical Mestre Candel que va omplir el Teatre Municipal. La banda va oferir un ampli concert amb les veus de Julià Pastor, Ruth Martínez i Mari Pau Medina. A més, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de cultura, Rocío Querol, van renovar el conveni amb Morella Sonora per a 2017.

D’altra banda, el dissabte Comunicacions dels Ports va entregar els premis Sergio Beser de micro-relats. Els guanyadors d’aquest concurs literari van ser Eva Sariñena en la secció d’adults amb el relat Color Chocolate. La secció juvenil va guanyar Max Puig amb el relat Sis i la infantil el relat L’anunci d’Internet d’Andreu López va ser el primer classificat. La secció de Tuits-relats Carles Marqués va ser el guanyador amb el títol Quan es va jubilar creia

Els Diàlegs dels Ports també van debatre sobre les marques i la seua visió en l’actualitat amb la presentació dels llibres de Pilar Alfonso, (Tot) el que encara no saps sobre les marques i Les marques ONGD on va participar el morellà professor de la UJI i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Andreu Casero.