Morella concedeix la Creu de Santa Llúcia 2018 a Salvador Ortí i als Gaiteros
Morella concedeix la Creu de Santa Llúcia 2018 a Salvador Ortí i als Gaiteros

-El ple extraordinari d’avui ha aprovat la concessió de les Creus de Santa Llúcia, la màxima distinció de la ciutat de Morella
-L’acte d’entrega dels guardons se celebrarà el diumenge 7 de gener a la festivitat de Sant Julià

L’ajuntament de Morella ha celebrat avui un ple extraordinari per aprovar la concessió de les creus de Santa Llúcia 2018, la màxima distinció de la ciutat. Salvador Ortí, ‘Salva’, i els Gaiteros de Morella són els guardonats d’aquest any pel seu treball i compromís amb la ciutat. Les Creus s’entregaran en l’acte cívic el dia 7 de gener, dia de Sant Julià, patró de Morella.

L’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquestes distincions serveixen per a reconéixer el treball i esforç de persones i col·lectius amb la ciutat de Morella, la qual cosa ens fa més grans com a poble”. A més, el primer edil ha afegit que “tan Salva com els Gaiteros mereixen les Creus de Santa Llúcia pel seu treball i dedicació de forma desinteressada a Morella”.

Els Gaiteros de Morella

Les Creus de Santa Llúcia són la màxima distinció de la ciutat de Morella. D’aquesta manera, Morella, i l’Ajuntament com a representació seua, agraeix aquelles persones i col·lectius que li presenten serveis o enriqueixen les diferents formes de l’activitat humana. En eixe sentit, l’article primer del Reglament d’honors i distincions de la ciutat de Morella reserva la creu de Santa Llúcia a persones o entitats que hagen contribuït amb el seu esforç i dedicació als èxits en el treball, la cultura o l’esport.

Al començament del Ple Extraordinari d’avui a Morella, l’alcalde ha tingut unes paraules de condolença per a la família i agraïment al treball i col·laboració amb Morella de José Ferrer, el qual ens ha deixat avui. D’aquesta manera, s’ha destacat la seua implicació amb la ciutat amb el treball amb el Patronat de Turisme, l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, la Rondalla i les jotes.