Morella celebra les Jornades de la dona durant tota la setmana
Morella celebra les Jornades de la dona durant tota la setmana

Morella celebra aquesta setmana les Jornades de la dona amb diverses activitats programades per tractar temes com la violència de gènere. A més, el dijous es constitueix el Consell d’Igualtat de Morella amb membres de les associacions i entitats de Morella, el qual pretén treballar per aconseguir una ciutat igualitària amb el Pla Municipal d’Igualtat com a eina principal.

La regidora d’Igualtat, Lola Viñals, ha explicat que “el nou Consell d’Igualtat és molt important i necessari per a aplicar i fomentar la igualtat en tots els aspectes de la vida a Morella”. Així, l’edil ha afegit que “aquest consell està format per diferents entitats de la ciutat de tots els àmbits com esportiu, cultural o polític per tal de treballar de manera transversal”.

Aquest nou Consell pretén treballar de manera transversal amb aquestes entitats i construir una Morella igualitària amb el Pla Municipal d’Igualtat 2017-2020 com a eina principal.

Programació de les Jornades de la dona
Morella ha programant diferents activitats per a les Jornades de la dona 2017. Així, aquesta vesprada hi ha una taula redona amb el títol Parlant d’educació sentimental a la Sala del Consell de l’ajuntament a les 20.15 hores. El dissabte realitzaran una concentració a la plaça de l’ajuntament amb la Performance: roda d’homes i dones contra la violència de gènere amb sabates roges contra la violació a les 19.00 hores. Finalment, el diumenge es projectarà la pel·lícula Figuras Ocultas al Teatre Municipal a les 19.00 hores.

Cal comentar que durant la setmana també es realitzen activitats afavoridores de la igualtat al Club i a l’Escola Infantil i un taller de prevenció de la violència de gènere per als i les alumnes de 2n d’ESO.