-Inauguració de l’Espai de Lectura Infantil, contacontes, paradeta de llibres, presentacions, acte de lliurament de premis del concurs de microrelats, descoberta d’una placa de commemoració dels 400 anys de la mort de Cervantes o cinema, entre les activitats del cap de setmana

Morella celebrarà el Dia del Llibre amb una àmplia programació amb protagonisme per a la cultura i la lectura. Així, durant tot el cap de setmana s’han programat activitats per a tots els públics, com presentacions de llibres, inauguració de l’Espai de Lectura Infantil, contacontes, acte d’entrega de premis del concurs de microrelats “Sergio Beser”, la commemoració del quart centenari de la mort de Cervantes o cinema. La regidora de cultura, Rocio Querol, assenyala que “Morella aposta pel protagonisme de la cultura en la seva programació setmanal i el proper cap de setmana no podia ser menys i hem potenciat les activitats culturals i educatives, amb actes per a tots els públics”.

D’aquesta manera, el proper divendres, a les 18:30 h, s’inaugurarà l’Espai de Lectura Infantil, que estarà al Centre Jove. Després d’aquest acte inaugural, tindrà lloc el contacontes “Cervantes, de l’hidalgo al jedi”. Dissabte serà el dia de portes obertes a la Biblioteca Municipal i, a les 12 hores a la Confraria dels Llauradors, es presentarà el llibre “Martina a Sant Antoni de Morella”. Aquest és el quart llibre infantil de Martina, després de les aventures protagonitzades al Sexenni, la Rogativa i les primes. De nou, compta amb les il·lustracions de Sagrario Martínez, els textos de Julià Pastor i el disseny de Jorge Querol.

Dissabte a la vesprada, el periodista Josep Martí Gómez presentarà l’acte de lliurament del premis del concurs de microrelats “Sergio Beser”. Aquest concurs està organitzat per Comunicacions dels Ports i l’Associació Amics de la Ràdio i aplega ja a la seva tercera edició. En aquesta, a més de microrelats, s’han pogut presentar tuit-relats. Durant el dissabte i el diumenge, l’Ajuntament de Morella muntarà la paradeta de llibres de publicacions municipals i locals.

IV Centenari de la mort de Cervantes

L’Ajuntament de Morella s’ha sumat a la commemoració dels 400 anys de la mort de Cervantes, amb l’organització d’activitats per donar a conèixer la importància de l’obra d’aquest escriptor. Diumenge que ve, a les 13 hores, es descobrirà una placa al Jardí dels Poetes, en què es podrà observar la vida i obra de l’autor de El Quixot. Precisament, els alumnes de la Universitat de Majors llegiran fragments d’aquesta gran obra després del descobriment de la placa.
Finalment, el diumenge a la vesprada es projectarà la pel·lícula “La Novia” al cinema municipal, que està basada en la novel·la “Bodes de sang”, de Federico García Lorca.