Desfibril·lador

– Un dels dispositius ja ha salvat una vida a l’Alcora

“Castelló, territori cardioprotegit” és el programa que està implantant la Diputació de Castelló en la província i que distribuirà 200 desfibril·ladors en 126 municipis adherits a la iniciativa. La intenció és combatre amb major garantia la mort sobtada i augmentar l’índex de supervivència en cas de parada cardíaca.

Per això s’han habilitat fins a quinze punts de formació en l’utilització d’aquestos dispositius DESA, atenent, en la mesura de les possibilitats, a l’equidistància geogràfica en un àmbit comarcal. Morella, Benassal i Cinctorres són seu d’aquestos cursos programats fins al 27 de setembre. Altres localitats que estan rebent la formació són Segorbe, Villahermosa, Pobla de Benifassà, Benicarló, Montanejos, La Vall d’Uixò, Onda, Vila-real, Borriana, la Vall d’Alba i Castelló de la Plana. La primera vida que s’ha salvat gràcies a esta mesura ha sigut a l’Alcora, on policies locals van mantindre en vida a una persona després d’haver entrat en parada cardiorrespiratòria fins que van arribar els mitjans sanitaris.

La Diputació de Castelló invertirà al llarg de l’any 272.000 euros per posar en marxa el programa de prevenció de risc cardiovascular.