SIMPOSIUM PAPA LUNA (1)

– Una visita guiada a la Basílica Arxiprestal a càrrec d’Arturo Zaragozà i diferents ponències han sigut els actes principals

– Morella va ser seu de les converses entre Benet XIII, el rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent Ferrer per solucionar el Cisma d’Occident al 1414

Morella ha acollit el II Simposi sobre el Papa Luna. D’aquesta manera, els participants han gaudit d’una visita guiada a l’Arxiprestal de Morella i de diferents ponències en una taula rodona a la Sala del Justícia de l’ajuntament. Així, els assistents han pogut conéixer més profundament a Benet XIII amb les aportacions dels diferents ponents que han participat a la taula rodona. Així, el morellà Manuel Milián, escriptor i periodista, Josep Alanyà, historiador, canonge i arxiver de la catedral de Tortosa, Arturo Zaragozà, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, i Estefania Ferrer, historiadora i col·laboradora en l’elaboració de tom VII del Bulario, a la Sala del Justícia han explicat diferents aspectes de la vida del Papa Luna.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “és important acollir aquest Simposi sobre el Papa Luna, ja que Morella és una part important de la seua història ja que va ser seu de les converses entre el papa Benet XIII, el rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent Ferrer per a solucionar el Cisma d’Occident al 1414”. Així, l’edil ha afegit que “també es tracta de donar a conéixer aquesta part de la història de Morella i la seua relació amb el Papa Luna, a més d’albergar actes culturals a les Sales Gòtiques de l’ajuntament per a totes les persones interessades en assistir”.

Cal recordar que Morella compta amb una àmplia oferta cultural i ja han obert les exposicions sobre els 100 anys del descobriment de les pintures rupestres de Morella la Vella i la Valltorta, així com l’exposició Transhumància de Dipcasphoto 2017. La primera romandrà a la Sala del Justícia fins al 22 d’octubre, mentre que la segona es podrà visitar a la Sala del Consell fins al 15 d’octubre.