1-ESCUELA TAURINA

– El Govern Provincial organitza amb els ajuntaments festejos a Benassal, Orpesa, Llucena i la Vall d’Alba

La Diputació de Castelló, a través de la seua Escola Taurina, dinamitzarà en les pròximes dates l’activitat festiva de quatre municipis de la província. El Govern Provincial, en col·laboració amb els respectius ajuntaments, organitzaran a Benassal, Orpesa, Llucena i la Vall d’Alba quatre classes pràctiques que “serviran d’aparador per als alumnes de l’escola al mateix temps que brindarà als nombrosos seguidors que la tauromàquia té a la nostra província gaudir en la seua zona d’una convocatòria taurina”.

Així ho ha destacat el diputat responsable de l’Escola Taurina, Pablo Roig, durant la presentació d’un calendari de classes pràctiques que s’allargarà durant tot el mes de setembre i fins a principis d’octubre per a “posar en valor una celebració que forma part intrínseca de la identitat, tradicions i cultura del nostre poble”.

La primera de les cites en la que els joves alumnes castellonencs i els alumnes d’altres Escoles Taurines del panorama nacional que actuaran en condició d’intercanvi podran exhibir les seues aptituds i progressos en l’art de la tauromàquia davant de la cara dels bous arribarà a Benassal el pròxim dia 3.

Amb la col·laboració de l’ajuntament i el Club Taurí de la localitat, s’ha programat una classe pràctica en la qual impartirà una classe magistral el matador de bous Miguel Abellán, que estarà al costat d’Héctor Edo i Jorge Rivera (Escola Taurina de Castelló), Fran de Vane (Escola Taurina d’Albacete) i l’almassorenc Joan Marín (Escola Taurina de València), amb una jonegada de Pablo Mayoral.

A continuació, l’activitat taurina es traslladarà el dia 16 de setembre fins a Orpesa per a acollir un festeig en el qual es lidiaran animals de Manuel Ángel Millares. En aquesta ocasió torejaran Héctor Edo, Marcos Caro, Jorge Rivera, Marta Borao i “El Ceci” com a representants de l’Escola Taurina de Castelló, que estaran acompanyats per Cayetano López, de l’Escola Taurina de Màlaga.

Ja el dissabte 30 de setembre serà el torn de Llucena. En el seu tradicional festeig es torejaran jònecs de Manuel Beltrán, de Cabanes, per a Héctor Edo, Toni Bò i Jorge Rivera (Escola Taurina de Castelló) i un intercanvi amb l’Escola Taurina de Beziers (França).

Fi de Curs de l’Escola a la Vall d’Alba

Finalment, el diumenge 1 d’octubre s’ha programat una classe pràctica a la Vall d’Alba que servirà com a celebració de final de curs de l’Escola Taurina 2017. Per a aquest esdeveniment s’ha comptat amb la presència dels matadors de bous i joneguers amb cavalls eixits de l’Escola Taurina de Castelló i que es troben en actiu, per la qual cosa, tal com ha ressaltat Roig “va a suposar una oportunitat única per a gaudir del present i futur de la tauromàquia castellonenca”.

Per això, Soler Lázaro, Abel Valls, Vicente Soler, Jonathan Varea i Sedano Vázquez apadrinaran als joves alumnes de l’Escola Taurina de Castelló i per parelles lidiaran cinc jònecs de Manuel Ángel Millares.