Biblioteca virtual

– ‘En temps de guerra. Premsa i informació’ i ‘Miguel Hernández, 75 anys’ es poden visitar de manera presencial al Monestir de Sant Miquel dels Reis i de manera virtual des de casa

-En total s’han digitalitzat 34 exposicions des de 2006 fins a hui

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha digitalitzat les exposicions que mostra a les sales del Monestir de Sant Miquel dels Reis perquè puguen visitar-se sense eixir de casa a través del portal digital Bivaldi.

En aquests moments són dues les exposicions que s’exhibeixen: ‘En temps de guerra. Premsa i informació’ a la sala capitular i ‘Miguel Hernández, 75 anys’ a la sala d’exposicions permanent, que també es poden visitar en Bivaldi.

‘En temps de guerra. Premsa i informació’ mostra la premsa periòdica que es publica a València o al seu voltant durant la guerra civil espanyola. En l’exposició de Miguel Hernández s’exhibeixen la producció del poeta d’Orihuela i altres publicacions relacionades amb la seua època.

Les exposicions virtuals arrepleguen fidelment els materials que es mostren a les sales: panells amb esquemes, cronologies, mapes, el llibret de mà, el llibre-catàleg de l’exposició, fotografies i cartells, audiovisuals sobre l’exposició: la seua presentació i sobre els actes relacionats amb aquestes, com lectures, col·loquis i conferències.

I fins i tot s’ofereixen arxius sonors amb la veu dels protagonistes. És el cas de José Martínez Ruiz, Azorín, la veu del qual s’escolta llegint un passatge sobre la seua obra. La Biblioteca Valenciana, amb motiu del 50 aniversari de la seua mort, va homenatjar l’any passat l’escriptor de Novelda amb una exposició sobre els seus documents i la seua relació amb el grup de la Generació del 98.

En total, hi ha 34 exposicions virtuals que han sigut exposades a la seu de la Biblioteca des de 2006 fins a la data i que tenen el seu reflex en el portal Bivaldi amb l’objectiu d’amplificar per Internet la difusió del treball de recopilació i conservació del patrimoni bibliogràfic que es du a terme a la Biblioteca Valenciana.