L’Early Music Morella continua amb el concert Ponts sobre la Mediterrània d’Eduardo Paniagua

480
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Es tracta d’una de les acadèmies i festivals d’aquesta música més importants d’Europa

Del 21 al 27 de juliol Morella es trasllada a l’època medieval a través de la música i dels edificis històrics de la ciutat

L’Early Music Morella continua traslladant a la ciutat a l’època medieval amb concerts i classes als edificis gòtics de la ciutat. D’aquesta manera, la jornada del dissabte ha destacat pel concert Ponts sobre la Mediterrània d’Eduardo Paniagua al convent de Sant Francesc. El músic argentí és un expert de la música medieval espanyola que s’ha traslladat fins a Morella per a mostrar els seus coneixements en aquesta acadèmia, una de les més importants d’Europa en la música medieval i renaixentista. Després d’aquest, el convent alberga el concert La ruta de la seda a càrrec de la Capella de Ministers.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “durant la jornada ja s’han pogut veure tots els edificis amb classes on els alumnes han pogut gaudir d’emplaçaments únics on aprendre sobre la matèria”. A més, Rocío ha aprofitat per “agrair als organitzadors que un any més hagen pensat en Morella per a realitzar aquesta acadèmia i festival que ens torna a l’època on aquesta música era més habitual a la ciutat”. Finalment, l’edil ha volgut “animar a morellanes, morellans i visitants que aprofiten per a gaudir dels concerts que ofereix l’Early, els quals cada any són diferents i únics”.

L’Acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista Early Music Morella és una de les més importants d’Europa per la varietat de modalitats i classes que alberga. Les classes han començat avui i han emplenat els diferents edificis gòtics idonis per a realitzar música de l’Edat Mitjana. D’aquesta manera, la sisena edició realitza classes d’alta capella, d’arpa medieval i renaixentista, de cant, cant gregorià, taller de polifonia, cor i direcció coral, vihuela d’arc, viella i viola da gamba, vihuela de mà, tiorba i guitarra. A més, en l’àmbit de la música tradicional hi ha classes de cant de la Mediterrània, instruments de llengüeta doble, dolçaina i cornamuses, percussió i música modal i arabigo-andalusí.