1-Cartell Sabors de l'Alt Maestrat(1)

-Restaurants de Benassal, Ares del Maestrat, Catí i Culla oferten menús gastronòmics amb el millor de la terra al plat

L’Alt Maestrat, com a comarca representativa del ‘pur interior’ de Castelló, és terra de gastronomia senzilla i a la vegada colpidora. La seua situació geogràfica fa que els plats que allí es cuinen i es mengen siguen rics en productes de proximitat, obtinguts al camp, de la ramaderia i de la caça.

Sempre que pensem en la cuina de l’Alt Maestrat ens arriben sabors de corder, d’embotits, de formatge, de conill amb caragols, de torrons i ametlles, d’avellanes, de mató amb mel i de tòfona. Productes tots d’excel·lent qualitat i varietat que han configurat la dieta dels seus habitants durant segles i que ara, en mans de cuiners experts, prenen un altre tarannà tan autèntic com la seua essència i tan delicat com el tracte que se’ls dóna. L’oli doliva, sense cap mena de dubte, completa els tresors gastronòmics que amaga l’Alt Maestrat i que ara es poden descobrir, a un preu molt assequible, en les I Jornades Gastronòmiques Sabors de l’Alt Maestrat.

Unes jornades que transcorren al llarg dels dissabtes i diumenges dels mesos de setembre i octubre a quatre municipis que no només destaquen per la seua rica cuina. Benassal, Ares del Maestrat, Catí i Culla són pobles amb un patrimoni únic, carrers carregats d’història i d’històries per viure, paisatges autèntics i una riquesa natural i hídrica d’incalculable valor.

Els restaurants participants en aquestes jornades seran capaços de transportar el comensal al cor de l’Alt Maestrat transmetent sensacions mai abans viscudes i reconeixent en cada producte el saber fer de la gent que és motor de la terra on viu. Així doncs, el viatger, el turista curiós o simplement aquell qui vullga conéixer de més a prop la riquesa que s’amaga a l’interior de Castelló, té ara l’oportunitat de gaudir d’una gastronomia única en un entorn privilegiat. El Mesón El Coll d’Ares, els hotels restaurant La Castellana, Novella, La Piqueta i l’Hotel restaurant Roig de Benassal, la Casa de banys de l’Avellà, el bar Borcho, el bar Estanc, el bar Carbó i el restaurant El Prigó de Catí, i els restaurants La Carrasca i Els Miners de Culla, han obert les seues portes per gaudir i fer gaudir amb els millors sabors de la seua terra, els Sabors de l’Alt Maestrat.

MENÚS: https://www.facebook.com/AltMaestrat/photos/tab=album&album_id=2027933527232074