La Volta ciclista a Castelló travessa el Maestrat

1237
35 Volta a Castelló

– El Govern Provincial és el principal patrocinador d’una prova que va arrancar ahir

Tírig, Atzeneta del Maestrat, Torre d’en Besora, Benassal, Culla, Vistabella del Maestrat… són algunes de les localitats per on passa enguany la Volta a Castelló que va arrancar ahir convertida en una de les millors carreres sub-23 del circuit ciclista internacional. De la mà de la Diputació, principal patrocinador de la competició amb una inversió de 40.000 euros, aquesta emblemàtica prova ciclista que arriba a la 35a edició recorre durant quatre dies la província.

Com va indicar en l’acte de presentació a la plaça Les Aules el director de l’organització, José Cabedo,  “enguany la carrera tornarà a durar quatre dies gràcies a l’aposta de la Diputació, un increment que va a donar-li segur un major nivell a aquesta volta”. Per la seua part, el president de la Diputació, Javier Moliner, va destacar el recorregut: “una terra única per la seua dualitat. Som una província que pot presumir de més de 120 quilòmetres de costa, infinits ports de muntanya, paisatges únics, més de 300 dies de sol a l’any, més de 20 graus de temperatura mitjana, un patrimoni històric de llegenda i les millors instal·lacions esportives i hoteleres per a rebre als millors atletes”.

Dualitat costa-interior

L’etapa inaugural, amb eixida i meta a Benicàssim, va tindre un recorregut de 138,7 quilòmetres i va passar pels municipis de Cabanes, La Salzadella, Sant Mateu, Tirig i Orpesa. La segona jornada de competició, hui, eixirà des d’Onda i passarà per Sant Joan de Moró, la Vall d’Alba, Atzeneta, Les Useres, Costur, Figueroles, Llucena i Castillo de Villamalefa fins a la meta de Montanejos.

Per la seua banda, la tercera etapa arrancarà demà al Grau i arribarà a Vistabella. Pel recorregut passarà per La Vall d’Alba, La Serra d’en Galceran, Torre d’en Besora, Benassal, Culla, Atzeneta i Benafigos.

Finalment, l’etapa del diumenge tindrà en la capital provincial el seu punt d’eixida i meta, a més de passar per Benicàssim, Vilafamés i Sant Joan de Moró.

Corredors de fins a set comunitats i quatre països

La Volta a Castelló reuneix enguany a 140 corredors de fins a 20 equips. Els ciclistes arriben de set comunitats autònomes i quatre països diferents. Així, a més dels quatre equips de la Comunitat Valenciana, participaran tres equips d’Euskadi mentre que Madrid, Navarra, Cantàbria, Catalunya i Galícia aportaran dos conjunts cadascuna.

Com a mostra de l’expansió internacional de la carrera, en l’eixida de la primera de les etapes, ahir a Benicàssim, va haver presència de corredors d’Israel (Israel Cycling Academy), França (La Pomme Marsella) i Holanda (Lotto NL-Jumbo-de Jonge Renner).