La tòfona dels Ports, el Maestrat i el Palància arriba a Castelló
La tòfona dels Ports, el Maestrat i el Palància arriba a Castelló

El I Mercat de la Tòfona Castelló Ruta de Sabor ha sigut la millor plataforma perquè la Diputació de Castelló, dins del programa ‘Tria Castelló’, fomente en la ciutat de Castelló el consum de tòfona entre centenars de ciutadans.

Els assistents al primer Mercat de la Tòfona han pogut gaudir amb els productes de les 15 les casetes de productors i trufucultors provincials, amb empreses de trufiturisme, cuiners especialitzats en aquest preuat fong i música en directe; així com amb el showcooking amb tuber melanospum a càrrec del xef Kike Peris, de Randurías Restaurant i Esdeveniments de Xèrica.

Els més xicotets de la casa també han tingut el seu espai en aquesta fira, amb activitats dirigides a conèixer la tòfona de forma lúdica i divulgativa.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha ressaltat que “mai abans havíem fet una aposta tan important per promocionar així el consum de tòfona de la província entre els propis castellonencs” i ha ressaltat que “volem que així com és preuada pels especialistes, també ho siga entre els castellonencs en general per a fomentar el seu consum en la província. Si que hi ha fires de la tòfona en els pobles amb tradició trufícola, com són Benassal o El Bou, però en la capital de la província és alguna cosa innovador que esperem que tinga molt bon acolliment entre el públic”.

Assessorament en Truficultura
Dins de la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme en la zona de l’interior, la Diputació va crear el Servei d’Assessorament en Truficultura mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per e-mail a l’agricultor que compta amb una plantació de tòfones.

La tòfona dels Ports, el Maestrat i el Palància arriba a Castelló
La tòfona dels Ports, el Maestrat i el Palància arriba a Castelló