La sequera centra el Consell Agrari de Morella
La sequera centra el Consell Agrari de Morella

-La bassa de la Fàbrica Giner treballa eficientment mentre que la del Peirò està seca
-L’IBI de les masies i el manteniment de camins i pistes rurals també preocupen als veïns

El Consell Agrari de Morella va celebrar una reunió on es van tractar diferents temes que afecten al sector primari de la zona. D’aquesta manera, el principal punt que es va tractar va ser la sequera que pateix i el rendiment que donen les infraestructures d’abastiment d’aigua. Així, la bassa de la Fàbrica Giner és, actualment, el punt més eficient per a recollir aigua i distribuir-la. Aquesta està donant molt bon servei en aquesta època i cal recordar que es va reparar durant el 2017.

En canvi, la bassa del Peirò sofreix les condicions climatològiques i està seca. Cal destacar que, com va informar la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, el projecte del dipòsit de la Torre Segura s’està ultimant i serà una realitat al 2018 per solucionar problemes com l’actual.

A més de la sequera, el Consell Agrari va tractar altres temes a la reunió. Així, l’Impost sobre Bens Immobles preocupa els veïns i veïnes de les masies. També es va tractar sobre els camins i pistes rurals i sobre el seu manteniment. Finalment, van tractar sobre els purins i realitzar una ordenança per a regular el tractament d’estos i que no genere problemes.