Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

“Morella negra com la trufa” és la principal novetat de les XIII Jornades de la Trufa i pretén convertir-se en una trobada gastro-literària de referència. Taules rodones, degustacions de productes, trobades amb autors i molt més aquest cap de setmana a Morella

Morella combinarà la gastronomia amb la literatura durant el proper cap de setmana. Dins de les XIII Jornades de la Trufa, la localitat acull el certamen “Negra com la trufa”, que se celebrarà des de divendres fins diumenge i que estarà protagonitzat per autors especialitzats en novel·la negra, així com altres professionals de l’àmbit judicial, policial i periodístic, i pel diamant negre culinari.
El regidor de turisme, Jorge Garcia, explica que “aquesta és una proposta singular, que pretén unir el món de la cultura amb la gastronomia i, en concret, amb un producte de gran prestigi culinari com és la trufa”. I també indica que “aquestes jornades literàries comptaran amb prestigiosos autors especialistes en novel·la negra, amb periodistes i professionals que abordaran aquest gènere literari i que ens oferiran taules rodones de gran nivell”.

La inauguració tindrà lloc el divendres 19 de febrer i estarà protagonitzada per Laura Gonzalez, directora i presentadora deTodos somos sospechosos de Ràdio 3. En ella, també es llegirà el manifest contra la violència de gènere i hi haurà degustació de pinxos negres de trufa elaborats pels restaurants Vinatea, Fonda Moreno i La Fonda. Dissabte, el protagonisme serà per als “crims reals i crims de ficció”, amb una taula rodona amb el periodista Josep Martí Gómez, l’ex-fiscal en cap del TSJC, José Maria Mena, i la jutge i escriptora, Graziella Moreno. D’aquesta manera es podran observar casos reals i el seu punt de vista des del món literari. Una altra de les activitats de dissabte serà la trobada dels alumnes de l’IES Els Ports amb l’escriptor Pere Cervantes. Diumenge, serà el torn per “Escriptors lligats al territori”, amb una taula rodona moderada per Xavi Borrell i que comptarà amb Pere Cervantes, Àngel Gil Cheza i Isidro Garrido. En aquesta s’abordarà la importància del lloc en el qual es desenvolupa la trama. La proposta combina la literatura amb la gastronomia, així, durant tot el cap de setmana s’instal·larà l’espai Gastro-Literari “Sergi Beser”, on es podran degustar pinxos negres i vi. En aquest, després de les taules rodones, es podran adquirir llibres, els escriptors signaran les seves obres i conversaran amb els lectors. Finalment, diumenge es tancaran les jornades amb cinema, amb la pel·lícula “Misericòrdia: els casos del departament Q”.

Cal recordar que Morella està celebrant les XIII Jornades de la Trufa negra. Aquestes són tot un referent i compten amb menús temàtics, protagonitzats pel diamant negre de la cuina, en dotze restaurants. A més, els divendres a la nit estan tenint lloc els show-cookings o demostracions en viu, en els quals els restauradors mostren els secrets d’aquest ingredient i les seves particularitats. Els primers han estat a càrrec dels restaurants Casa Roque, Casa Pere, Cardenal Ram i Palau dels Osset. La setmana que tornaran amb Mesón del Pastor i, ja al març, el 4 serà el torn del Daluan i el 11 del Faixero i Pizzeria Lola. A més, aquestes demostracions de cuina en viu s’estan combinant amb tallers de degustació, com els d’olis mil·lenaris de la Mancomunitat de la Taula del Sénia o el de Productes Morella. El dia 5 de març serà el torn dels vi de Denominació d’Origen Terra Alta.

1 COMENTARI

Comments are closed.