Cabra Hispànica

cabravallibona

La Guàrdia Civil ha imputat el dia 2 de maig a una persona titular de la gestió cinegètica de cabra hispànica en diversos vedats de la província , veí de Castelló com a suposat autor d’un delicte contra la fauna . A l’ imputat se li van intervenir deu caps de cabra hispànica mascle -quatre mascles complets després d’haver estat sorprès en possessió dels animals sense els corresponents cròtals identificatius. Aquesta actuació s’emmarca en el pla de prevenció de la caça furtiva que porta a terme la Guàrdia Civil .

Fruit de les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil del Seprona de Sant Mateu , es va tenir coneixement de la possible tinença per part de l’ara imputat de gran quantitat d’exemplars de cabra hispànica suposadament caçats i no identificats per a la seva posterior comercialització , no tenint els corresponents precintes crotálicos pertinents per a la caça d’aquest tipus d’animals . Realitzada inspecció a la finca de la seva propietat , a l’interior d’ un cobert de pedra seca es van trobar quatre congeladors a l’interior es van trobar dipositats els exemplars intervinguts mancant dels corresponents precinte , de manera que els guàrdies civils van procedir a la imputació d’una persona de 48 anys d’edat i de nacionalitat espanyola com a suposat autor d’un delicte contra la fauna .

Els animals intervinguts han estat remesos al Laboratori d’Ecotoxicologia Forense de l’ Institut de Medicina Legal de València per al seu estudi i emissió del corresponent informe. Les diligències instruïdes seran lliurades al Jutjat d’Instrucció número 5 de Vinaròs ( Castelló ) . L’actuació ha estat realitzada per efectius del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Castelló .