Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

Educació destinarà a aquestes ajudes 8.700.000 euros, i els alumnes beneficiaris cobraran un salari de 600 euros mensuals durant tots els seus estudis

El període per a sol·licitar la beca salari és fins al 6 d’octubre

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria de les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris destinades als estudiants de les universitats públiques valencianes per al curs 2017-2018.

El termini de presentació de les sol·licituds per a aquesta nova modalitat d’ajudes, a les quals es destinaran 8.700.000 euros, s’iniciarà demà i finalitzarà el 6 d’octubre. L’alumnat que sol·licite la beca haurà d’emplenar per via telemàtica el formulari de sol·licitud i presentar-lo en els registres de les universitats o en les dependències previstes en la Llei 39/2015.

La beques salari s’adrecen als alumnes que inicien per primera vegada els estudis universitaris en el curs 2017-2018, així com als alumnes beneficiaris d’aquestes ajudes en la convocatòria del passat any.

Els beneficiaris disposaran d’un salari de fins a 600 euros mensuals per curs, que contribuirà a finançar la despesa que genera dur a terme estudis universitaris i impulsarà l’economia de les famílies amb escassos nivells de renda.

En aquestes ajudes, el llindar de renda que s’estableix per a famílies de quatre membres és de fins a 18.081 euros, i l’alumnat beneficiat s’haurà de comprometre a complir el rendiment acadèmic establit en la convocatòria.

L’objectiu de les beques salari és evitar l’autoexclusió i garantir que els estudiants que inicien els estudis puguen acabar la seua formació universitària amb un salari destinat a formar-se. D’aquesta manera, l’alumnat pot col·laborar amb la seua família aportant un sou pròxim al salari mínim interprofessional de fins a 600 euros durant els quatre anys de formació, sempre que superi acadèmicament els cursos.