La Lllum de les Imatges a Catí
La Lllum de les Imatges a Catí

-Nota de premsa-

La iniciativa de la Diputació de Castelló d’organitzar i finançar el ‘Viatge Cultural a la Llum de les Imatges’ té ja formalitzades un total de 145 reserves fins al mes de setembre per part de més de 120 associacions de 75 municipis de la província , suposant una estimació de 7.300 visitants a l’exposició a través d’aquesta actuació que generarà un impacte econòmic directe a Catí i Culla de 200.000 euros .

El diputat de Turisme d’Interior , José Pons , ha destacat ” l’excel · lent acollida que ha tingut aquesta iniciativa del nostre president , Javier Moliner , de posar al servei dels ajuntaments dels autobusos i les entrades a l’exposició i establir un preu unitari de menjars als restaurants per fomentar les visites . L’objectiu no és altre que augmentar l’efecte econòmic d’aquesta exposició sobre el territori , i potenciar per tant el turisme cultural de la zona , donant-la a conèixer entre els mateixos ciutadans castellonencs ” .

Els col · lectius que han sol · licitat als seus ajuntaments aquesta iniciativa es corresponen majoritàriament amb grups d’associacions de gent gran i mestresses de casa . Des del passat mes de febrer , quan es va iniciar aquesta actuació fins al present mes de maig , són un total de 72 viatges els que ja s’han realitzat , amb una estimació de 3.600 visites .

Per la seva banda, el diputat provincial de la zona , Pablo Roig , assenyala que “ja és perceptible el bon impacte que sobre els nostres pobles està tenint aquesta iniciativa. Hi ha més gent en els nostres pobles , i això es tradueix en què els establiments tinguin més activitat i l’economia local es dinamitzi . Això a més de l’efecte turístic que té la difusió de la zona entre els ciutadans que la visiten que , tot i ser de la mateixa província , molts no la coneixien ” .

Cal assenyalar que la Diputació destina un total de 52.000 euros d’inversió a aquesta iniciativa que conclourà previsiblement a finals del pròxim mes de setembre .

Posada en valor dels recursos de la província

La Diputació de Castelló fomenta diàriament amb diverses iniciatives la intensificació de l’activitat cultural entre la ciutadania , alhora que rendibilitza els recursos patrimonials dels municipis perquè aquests reverteixin en riquesa per als seus pobles .

Exemple d’això és aquesta iniciativa del Viatge Cultural a la Llum de les Imatges , l’impuls a la candidatura de Camins del Penyagolosa , la rehabilitació de patrimoni històric realitzat pel Servei de Restauració , les exposicions sobre patrimoni religiós , les excavacions arqueològiques dutes a terme pels tècnics provincials , etc .

En aquest sentit , el diputat Pons ha assenyalat que ” la Diputació de Castelló ha restaurat des de 2011 una quarantena d’obres d’art dels municipis de la província entre pintures , escultures , mosaics , llenços , etc . , Amb el que això suposa per al manteniment i posada en valor d’aquest patrimoni de la província ” .