La Diputació forma a secretaris d'ajuntaments de la província en novetats legislatives per a millorar el servei als veïns
La Diputació forma a secretaris d'ajuntaments de la província en novetats legislatives per a millorar el servei als veïns

La Diputació de Castelló ha reunit aquest matí als secretaris dels ajuntaments de la província en una jornada intensiva de formació entorn de les novetats legislatives que concerneixen al seu treball amb tal de millorar el servei que el Govern Provincial als 135 municipis de la província. Amb açò, la Diputació facilita l’adaptació del funcionament de l’administració local al nou marc legislatiu al mateix temps que també promou la introducció en tots els pobles de la província de l’administració digital.

El diputat del Servei Provincial d’Assistència als Municipis (SEPAM), Francisco Juan Mars, ha explicat en l’obertura de la jornada que “del que es tracta és de ser útils al ciutadà, treballant de forma àgil i assimilant en el nostre funcionament diari com a administració les novetats tant legislatives com de les noves tecnologies que ens permeten ser més àgils i per tant útils i eficaços en la prestació de serveis als castellonencs”.

En el pressupost per al pròxim curs la institució provincial destinarà 2,01 milions d’euros a la partida del Servei Provincial d’Assistència a Municipis (SEPAM) per a prestar als consistoris 2.739 assistències, corresponents a 30 serveis diferents.

En aquesta línia, la Diputació garanteix el servei del secretari i/o interventor en 35 ajuntaments, completarà 10.000 expedients administratius i dirigirà més de 300 plens. A més, a 112 ajuntaments els presta serveis vinculats a assistència jurídica mentre que a 126 els subministra serveis informàtics “permetent que fins a 112 ajuntaments puguen acostar la seua gestió diària als veïns a través del seu portal web”.

Modernització de l’Administració al servei del ciutadà
La Diputació seguirà desenvolupant en 2018 una política activa de modernització de l’administració electrònica en els municipis amb una dotació de 397.608 euros a la qual cal sumar el manteniment dels portals web dels ajuntaments.