La Diputació edita una guia per promoure la transparència com a eix del bon govern en tots els municipis castellonencs

701
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Aquesta ‘Actualització i manteniment del Portal de Transparència Municipal’ introdueix la transparència en tots els ajuntaments

La Diputació de Castelló promourà la transparència i fomentarà les bones pràctiques en la gestió de tots els municipis necessiten. Així, l’intens treball que està desenvolupant el Govern Provincial per estendre a tota la província les iniciatives empreses per Javier Moliner, ha editat una pràctica ‘Guia per i per a la Transparència’ que aquest matí ha presentat a alcaldes i tècnics municipals en una sessió de treball en el Palau Provincial. A més, s’ha traslladat des de Madrid el subdirector general de Transparència del Govern, Javier Amorós, per participar en aquesta jornada i conèixer de primera mà la tasca de la institució en matèria de transparència i bon govern.

Aquesta útil eina creada pel Govern Provincial com una guia pràctica que recull els principals aspectes per a l’actualització i el manteniment dels portals de transparència municipal i respon al compromís adquirit amb la Generalitat per coordinar el treball que faciliti que la transparència arribi a tots els pobles de la província. Una assistència que s’està prestant especialment als municipis que més ho necessiten per ser més petits i amb menys recursos administratius, tècnics i econòmics.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assenyalat que “invertir en transparència és aportar més valor a la societat i millorar la qualitat democràtica dels ciutadans. Per entendre la transparència com a part de l’ADN del bon govern, i no com un vestit que està de moda, cal la implicació de tots els nivells d’Administració. Per això treballem de la mà del Govern d’Espanya i de la mà de Generalitat perquè els portals de transparència arribin a tots els municipis de la província, especialment als que més necessiten d’aquesta assistència “.

En aquest sentit, el president ha explicat que “aquesta guia no és només un manual d’ús per ajudar als nostres ajuntaments a actualitzar i mantenir els nostres portals, sinó també una potent eina per a validar els nostres governs pel que fa a transparència, bon govern i participació a través d’un millor ús i reutilització de les dades obertes. Queda molt per recórrer, però no hi ha un altre camí per a l’Administració Pública d’avui, així ens ho exigeixen els ciutadans i així hem de donar-los resposta “.

És per això que el president ha animat als alcaldes, regidors i tècnics a “treballar junts per fer de Castelló una de les províncies més transparents i eficients del país”.

-Referent a Transparència, Participació Ciutadana i Govern Obert

El camí emprès pel president, Javier Moliner, per una gestió transparent es torna a constatar amb aquest treball que se suma al decàleg de mesures que garanteixen la màxima transparència en el funcionament del Govern Provincial.

En aquest decàleg de mesures que el president ha pres en un camí continu per avançar en la transparència s’inclouen mesures com l’adhesió al Codi de Bon Govern de la FEMP, noves fórmules com la Cimera d’Alcaldes, el Debat sobre l’Estat de la Província i les Juntes de Govern Itinerants, la supressió de polítics en les meses de contractació, la creació del primer Reglament d’Organització, la implantació de la seu electrònica i l’App mòbil, la retransmissió en directe dels plens, la publicació dels sous, currículum i informació fiscal dels diputats, el Reglament de Participació Ciutadana, l’obertura de les meses de contractació als grups de l’oposició i la seva retransmissió en directe via streaming, la publicació en línia de tota la informació econòmica-financera en la institució i la obertura de canals en Xarxes Socials i servei de pregunta al President a la web, i ser la primera Diputació en sotmetre a una auditoria de transparència més de posar en marxa el Portal de transparència quan encara no ho exigia la llei.