Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació destina una inversió de 97.000 euros a la promoció de l’activitat cultural de la Universitat a la província

El Palau Provincial de la Diputació de Castelló acollirà el proper dijous, 18 de febrer, la XIV Fira d’Informació del Programa d’Extensió Universitària (PEU) de l’UJI dirigida a posar en contacte l’oferta d’activitats d’aquest programa que la institució provincial finança amb 65.000 euros i els tècnics dels ajuntaments de municipis de menys de 5.000 habitants als quals es dirigeix ​​el mateix per tal de potenciar la igualtat d’oportunitats en el territori provincial.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “després de l’èxit de l’any passat, quan també celebrem aquesta fira a la Diputació, des del Govern Provincial i la UJI volem tornar a posar en contacte a tècnics i alcaldes per apropar els recursos formatius culturals de la universitat a les zones rurals del nostre interior per dinamitzar la seva activitat i ajudar a igualar les oportunitats entre tots els castellonencs. Cal tenir en compte que aquest programa es dirigeix ​​als 115 municipis de la província que tenen menys de 5.000 habitants, aproximadament el 85% dels municipis de la província, per igualar les oportunitats de recursos de tot el territori castellonenc “.

D’aquesta manera, les empreses disposaran de materials informatius que exposaran als municipis, explicant les diferents activitats, cicles, conferències que proposen en les més diverses temàtiques relacionades amb el desenvolupament rural, el patrimoni cultural i natural i que estan permetent la creació d’una xarxa de treball en l’entorn rural de la província.

Cal assenyalar que el 2015 van participar activament 2.500 persones en aquestes activitats formatives, divulgatives i de coordinació del programa.

-97.000 € per a la promoció cultural de la província a través de l’UJI

El Programa d’Extensió Universitària és una de les iniciatives que es desenvolupen a través del conveni de col·laboració que manté la Diputació de Castelló amb la Universitat Jaume I per promocionar l’activitat cultural a la província a què la institució provincial destina anualment 97.000 euros.

La Mostra de Teatre Reclam o l’elaboració d’estudis d’investigació i informes tècnics són altres de les iniciatives que es duen a terme en el marc d’aquesta col·laboració.