La Diputació activa el Servei d’Atenció a Menors en Situació de Risc per donar cobertura als pobles menuts

704
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Avui s’ha fet la reunió de coordinació amb la xarxa de serveis socials que el Govern Provincial manté en 111 municipis

La Diputació de Castelló ha activat ja el Servei Provincial d’Atenció a Menors en Situació de Risc (SPAM) per atendre un total de 66 municipis petits de la província que no compten amb el SEAFI de la Generalitat, per tal d’abordar i prevenir situacions de desemparament en una població estimada de 86.600 castellonencs. Aquest matí ha tingut lloc a la Diputació la reunió de coordinació entre l’empresa prestadora d’aquest servei i la xarxa de treballadores socials que la institució provincial manté en 111 municipis de la província.

La Diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat després de participar en aquesta trobada de treball que “la coordinació de tots els recursos socials que posa a disposició dels castellonencs la Diputació és molt important per optimitzar els protocols, reduir el temps de resposta a qualsevol necessitat de les famílies i, en definitiva, prestar el millor servei a tots els que ho necessitin. En aquest cas, tornem a arribar on altres administracions no arriben, i garantim que tots els pobles de la província tinguen aquest servei tan important, tornant a donar mostra del nostre objectiu prioritari de garantir la igualtat d’oportunitats de tots els castellonencs, independentment d’on resideixin “.

Vicente-Ruiz ha assegurat a més “l’excel·lent valoració que els alcaldes d’aquests municipis ens mostren contínuament del servei i la seva utilitat com a recurs que cobreix una necessitat vital per evitar que joves i famílies en situació de risc empitjoren el seu estat”.

Cal assenyalar que aquest programa permet la intervenció de 26 hores setmanals a càrrec d’una psicòloga, una mediadora i una treballadora social que es desplacen als municipis on es troben els casos a tractar.

Cobertura directa a les famílies, també amb la xarxa de serveis socials

A més d’aquest programa d’atenció comunitària, la xarxa que la Diputació manté una xarxa de serveis socials formada per equips base que treballen als pobles i que atén 111 municipis. Aquest any la institució destinarà 300.000 euros a la mateixa, per seguir enriquint a més la Xarxa d’Innovació i Qualitat Social, una plataforma en línia a través de la qual tots els treballadors socials mantenen actualitzats els seus recursos i comparteixen sinergies i experiència.

Aquesta iniciativa que treballa en la millora de la qualitat i eficiència dels serveis socials municipals comprèn tres línies bàsiques de treball basades en l’estandardització dels protocols d’actuació, compartir via online tota la informació entre municipis sobre els casos corresponents a serveis socials, i millorar la formació especialitzada per als professionals en aquelles àrees que més ho necessiten, amb la intenció de perfeccionar l’experiència.