Arbre caigut a Morella

Arbre caigut a Morella
Arbre caigut a Morella
-Nota de premsa-

La ciutat de Morella va viure en la vesprada d’ahir una impressionant tempesta que deixava en la localitat un total de 93,4 litres per metre quadrat i que superava els 100 litres en alguns indrets. La intensitat de la mateixa va arribar fins als 300 l/m2 per hora durant diversos minuts i va desbordar el clavegueram i va provocar diferents desperfectes en algunes zones.

L’espectacular tempesta va afectar a les comunicacions en la inundació de part de la N-232 al seu pas pel Polígon i també a diferents zones del casc urbà amb l’evacuació d’aigües desbordada que va provocar inundacions de baixos, goteres a vivendes i alguns despreniments.

Una de les zones més afectades este matí era l’alameda amb molta vegetació caiguda, arbres trencats, que van afectar a algun vehicle i petits despreniments. Un altre indret afectat va ser la Plaça de la Font on es va produir un despreniment d’un mur contigu a l’aqüeducte. La Policia Local i tècnics de la empresa d’aigües van acordonar la zona per evitar perill.

Este mateix matí, també s´ha donat avís de que la carretera de Xiva presentava despreniments, immediatament tècnics municipals han remès esta situació al servei de provincial de manteniment de carreteres per a que actue i neteje el vial, el qual ja presenta normalitat. Alguns ramaders també s’han vist afectats a causa d’esta tempesta, provocant problemes a les collites i a alguns masos i, fins i tot, la pèrdua d’algun animal.

A la zona de la Teuleria també s’han produït diversos despreniments, tenint que actuar amb maquinària per evitar problemes a la carretera i parcel•les confrontants. Des de l’ajuntament de Morella s’espera que des de la Diputació s’atorga una línia d’ajudes per acondiciament de zones degradades, que se va sol•licitar fa setmanes, i poder executar un projecte de millora integral de conducció i manteniment de la zona.

La tempesta, va obligar, fins i tot, a suspendre la primera jornada del XXIV Campionat de futbol sala “Ciutat de Morella” a causa de les goteres existents que va produir la inundació de part de l’indret. No és la primera vegada que este edifici municipal presenta esta problemàtica i, és per això, que des de l’Ajuntament de Morella s’ha remès un informe al Col•legi d’Arquitectes per valorar responsabilitats i per tal de buscar una solució urgent a esta situació que tantes molèsties cause als usuaris. Cal recordar que ja es va reclamar deficiències a l’empresa constructora fa uns anys i es van fer reparacions, però esta empresa es troba ara mateixa en suspensió de pagaments. També s’ha donat part a les assegurances d’aquells desperfectes que poden hi haver a l’edifici i a altres de titularitat municipal, tot i que han segut puntuals.

Des de primera hora d’este matí, la Policia Local i els treballadors de la brigada municipal estan treballant per valorar tots els desperfectes ocorreguts, procedir a la neteja i reparació dels mateixos. Se espera que en les properes hores tot torne a la normalitat tot i que hi ha previsions de més tempestes durant la jornada d’avui.