Nota de premsa de la Diputació de Castelló

És un joc mil·lenari de l’època romana que amb incidència en Herbers, Benassal i Cinctorres i assentat en l’arc mediterrani

Sales: “Amb aquesta iniciativa contribuïm a recuperar la cultura tradicional, dinamitzem el territori i donem suport al turisme”

La Diputació de Castelló ha acollit aquest matí la presentació del campionat autonòmic de Morra, que es celebrarà el 22 d’agost al municipi de Herbers. Es tracta d’un joc mil·lenari, que ja es jugava en les èpoques egípcia i romana, que està assentat en tot l’arc mediterrani i que es juga principalment en els municipis de Herbers, Benassal i Cinctorres.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha presentat aquest matí aquesta iniciativa, juntament amb José Segura, de l’organització d’aquest esdeveniment, així com amb Ángel Gómez, president de la Federació Valenciana de Jocs i Esports Tradicionals, José Pallarés, regidor de Herbers, i Josep Gisbert, de l’Agència Valenciana de Turisme.

Sales ha explicat que la Diputació de Castelló dóna suport a aquesta iniciativa perquè “contribueix a recuperar la cultura tradicional, dinamitza el territori i ajuda a impulsar turísticament l’interior de la província”. Aquest campionat autonòmic és classificatori per al campionat de la Corona d’Aragó, que es celebrarà a Saragossa, coincidint amb les festes del Pilar.

Per al 22 d’agost s’espera la visita de centenars de persones tant al municipi de Herbers com a la comarca, ja que està prevista la participació d’unes 30 parelles d’aquest joc semblant als xinos, “però molt més àgil”, com ha explicat José Segura. A més, Segura ha explicat que també hi haurà una actuació de Ball del Poll, un ball tradicional recuperat especialment en Herbers i Xiva de Morella.