Forcall encén el forn més antic d'Europa per a Sant Antoni
Forcall encén el forn més antic d'Europa per a Sant Antoni

Els membres de la Santantonà de Forcall han encès el forn més antic d’Europa per a elaborar les pastes tradicionals que es preparen amb motiu de la festa de Sant Antoni. Una família ha donat la llenya per a fer possible l’encès. El forn s’encén uns dies abans perquè arribe a la temperatura adequada. Ja existeixen notícies del forn de Forcall en 1246.

Dissabte que ve les dones de Forcall i els membres de la confraria de la Santantonà es reuniran en els dos forns del poble per a elaborar “els rolletes”, “els coquetes” i els “coquetes de mitja lliura”. Es tracta de les pastes tradicionals que es preparen amb motiu de la festa de Sant Antoni.

-Tallar la llenya

Mentre s’elaboren les pastes en la muntanya els membres de la confraria de la Santantonà acompanyats de voluntaris s’encarregaran de tallar la llenya necessària per a la barraca en la qual es prendrà a Sant Antoni i Sant Pau el pròxim 19 de gener. La llenya servirà per a “vestir” la foguera. La jornada finalitzarà amb un multitudinari sopar per a tots els col·laboradors.

Forcall encén el forn més antic d'Europa per a Sant Antoni
Forcall encén el forn més antic d’Europa per a Sant Antoni