Faran un estudi sobre la ramaderia a l’interior castellonenc

599
MARIO GARCÍA
PUBLICITAT

– Es prestarà especial atenció a la situació dels joves ramaders per a facilitar el relleu generacional

La Diputació de Castelló ultima la col·laboració amb la Unió de Llauradors per a millorar la gestió de purins de les explotacions ramaderes de la província. El Govern Provincial suma esforços així amb aquesta organització amb gran implantació en la província amb l’objectiu d’oferir alternatives de gestió del purí de forma individualitzada i col·lectiva per a les explotacions ramaderes de porcí, dins de la seua línia de suport als sectors tradicionals i la generació de noves oportunitats a l’interior.

És per això que, a través d’aquesta línia de treball, també prestarà especial atenció a la situació dels joves ramaders dels municipis de la província, amb l’objectiu de procurar el relleu generacional i amb això contribuir també a la implantació de població a l’interior.

Així ho ha explicat el diputat de Sostenibilitat, Mario García, qui perfila amb la Unió els termes concrets d’aquesta col·laboració que es materialitzarà durant els pròxims dies. “Volem ajudar a la viabilitat de l’activitat ramadera en els municipis de l’interior de la província, i la gestió dels purins és una de les qüestions que més preocupa al sector, i per tant també a la Diputació. És per això que portem mesos treballant de la mà de la Unió per vertebrar una col·laboració que ens permeta a les dues parts oferir el millor dels nostres recursos amb la intenció d’aconseguir una solució que satisfaça l’objectiu de facilitar l’activitat a la ramaderia porcina de Castelló”.

Així, a través d’aquesta col·laboració es va a realitzar un estudi de la realitat productiva del porcí a Castelló, analitzant la capacitat de cadascuna de les explotacions per a l’emmagatzematge de purí i el tractament que fan del mateix.

Tenir un diagnòstic per a prendre solucions sostenibles en el temps

És per això que el diputat ha anunciat que “realitzarem reunions amb ramaders amb les diferents zones per a conèixer quina és la realitat actual i les perspectives que tenen, les seues preocupacions, perquè són aquestes preocupacions les que ens mouen a prendre decisions des del Govern Provincial”.

L’objectiu del Govern Provincial amb aquesta iniciativa és traure una foto fixa, un diagnòstic de la situació de la gestió dels purins de la nostra província perquè la solució que es prenga, tant a nivell col·lectiu com a individual per cada explotació, siga sostenible en el temps.