Veïns i veïnes de Morella a Santillana
Veïns i veïnes de Morella a Santillana
Alcalde de Morella i Tinent d'Alcalde de Santilla del Mar
Alcalde de Morella i Tinent d’Alcalde de Santilla del Mar

-Nota de premsa-

Els veïns i veïnes de Morella ja han tornat a la localitat, després del viatge que els ha portat a recórrer diversos pobles dels més bonics d’Espanya. Aquesta nova iniciativa que comença aquest municipi va ser proposada per l’alcalde a la primera assemblea d’aquesta entitat que integra els pobles més bells del país i consistirà en un intercanvi de veïns i visitants entre els mateixos. A més, Santillana del Mar, municipi que van visitar els morellans i morellanes, va participar en l’assemblea celebrada a Bèlgica en la qual es va traslladar aquesta iniciativa a les diferents associacions que aglutinen els pobles més bonics d’altres països i va ser rebuda amb molt d’interès i es posarà en pràctica en alguns d’ells.

Els veïns i veïnes de Morella han pogut conèixer alguns municipis de gran bellesa, amb un patrimoni històric impressionant. Així, divendres passat van conèixer Medinaceli i els seus diferents monuments medievals. L’expedició va passar tres nits a Santillana del Mar, on van visitar la Torre de Don Borja, la Col·legiata i el Museu d’Altamira. A l’ajuntament de la localitat també els va rebre la tinenta d’alcalde, Maria del Mar Gonzàlez. Des d’aquest punt, també es va aprofitar per conèixer Santander, amb una visita guiada. Finalment, ahir, els veïns van emprendre el camí de tornada, fent una última parada a Laguardia, per conèixer aquesta vila medieval.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyalava que “aquesta iniciativa pot ser positiva per Morella, ja que permetrà que els veïns puguen visitar alguns dels pobles més bonics d’Espanya i també, que persones d’aquests municipis puguen arribar fins a Morella per gaudir de nostra ciutat”. A més, afegeix que “des de la xarxa s’incrementa la promoció i amb aquesta primera visita ens unim per incentivar la col·laboració i el coneixement des dels mateixos pobles”. Ripollés també explicava que “aquests viatges són molt positius també per als seus participants, ja que visiten alguns pobles molt bonics d’una forma particular, podent conèixer millor la seva història i els seus monuments emblemàtics”.

Aquesta iniciativa es va plantejar en la primera Assemblea dels Pobles Més Bonics d’Espanya, que va tenir lloc a Morella fa uns mesos. Així, la localitat dels Ports ha sigut la primera a dur-la a terme i els seguiran diferents municipis en els propers mesos, com ara Santillana del Mar, ja que els seus veïns vindran a Morella. Actualment, els pobles més bonics són: Morella, Albarracín, Peníscola, Mojàcar, Santillana del Mar, Valderroures, Ayllón, Maderuelo, Pampaneira, Lucainena de Las Torres, Valverde de los Arroyos, Calaceit, Puertomingalvo, Rubielos de Mora, Cantavella, Alcalà del Júcar, Uruenya, Medinaceli, Pedraza, la Alberca, Lastres, Mogarraz, Vejer de la Frontera y Frías. Aquest projecte pretén promocionar els municipis amb encant de menys de 15.000 habitants i contribuir a l’organització d’activitats relacionades amb la cultura i el patrimoni.