Menjador Forcall

-Generalitat, Diputació i Ajuntament dediquen 114.000 euros per a evitar que hagen d’eixir tots els dies

Després de tretze anys de peticions i reunions amb cinc directors territorials d’educació, quasi 40 xiquets i xiquetes del col·legi de Forcall, capçalera del Col·legi Rural Agrupat Els Ports, podran menjar en les instal·lacions del centre educatiu sense haver d’eixir del recinte del col·legi.

La Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Forcall han destinat 114.000 euros per a construir una nova cuina i un nou menjador al col·legi. Fins a aquest curs els xiquets i xiquetes havien de recórrer tots els dies més de 300 metres per a acudir fins al menjador escolar situat en la plaça Major de Forcall. Eixir i tornar cada dia suposava un risc, ja que els escolars havien de travessar carrers amb tràfic de cotxes. A més, amb condicions climatològiques adverses era més difícil si cap.

Les obres al col·legi han arribat després de 13 anys de reivindicacions per part de pares, professors i Ajuntament de Forcall. L’alcalde, Santiago Pérez, ha explicat que “han hagut de passar 13 anys i reunions amb cinc directors territorials perquè feren la inversió”. La Generalitat Valenciana ha invertit 60.000 euros, la Diputació ha aportat 40.000 i l’Ajuntament de Forcall els 14.000 restants que han servit per a l’equipament de la cuina. El menjador té espai per a 38 comensals, suficient per a la realitat educativa del col·legi.

Fins a Forcall es desplacen alumnes de Palanques, Sorita, Villores, la Todolella, Ortells i la pròpia localitat de Forcall. Quan la direcció territorial d’Educació va manifestar la seua disposició d’aportar 60.000 euros els ajuntaments de totes aquestes localitats es van dirigir a la Diputació de Castelló per sol·licitar també una aportació. Amb les obres finalitzades, el pròxim curs el menjador funcionarà a ple rendiment.