-La localitat de l’Alt Maestrat es transformarà en una vila medieval del segle XIII

“A Catí Peraires”. Els dies 9 i 10 de setembre la localitat de l’Alt Maestrat acollirà una nova edició d’aquesta mostra medieval que traslladarà a veïns i visitants als segles XIII, XIV i XV. La iniciativa compta amb la promoció i el suport de Catí Tresor del Maestrat, Alt Maestrat Human Land, la Diputació de Castelló, Turisme de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana.

Fira, exposicions, recreacions, oficis, gastronomia… La programació d’activitats és d’allò més completa. Passejos en burro, desfilada dels cavallers de Castella i d’Aragó, l’arribada d’En Balasc d’Alagó i els pobladors de Catí seran els primers actes del dissabte. En aquesta jornada no faltarà la batalla entre els regnes de Castella i Aragó, la demostració d’oficis antics, els bàrbars i una exquisida gastronomia.

En la vesprada del dissabte les demostracions d’oficis antics, els passejos en animal, l’actuació dels dolçainers El Senill de Torreblanca, la recreació de com l’italià Marco Datini va visitar Catí per a comprar llana, la reunió del Consell de la Vila per a debatre l’Estatut del Vi, el sopar medieval i el Correfoc amb Xarxa Teatre ompliran d’activitat els carrers de la localitat.

El diumenge continua la programació amb una nombrosa oferta complementaria. L’eixida del pare Vicent Ferrer de Catí, una exposició de vehicles clàssics, la demostració de caça amb falconeria o la desfilada de tots els participants en la mostra seran alguns dels actes que s’incorporen al programa, a més de la repetició dels del dissabte.

A Cati Peraires recorda el passat del Maestrat, en el qual el comerç de la llana va ser una de les fonts de riquesa per a la zona. Les llanes del Maestrat van ser especialment apreciades a Itàlia. Els mercaders florentins la van donar a conèixer per tot el Mediterrani.