-Xavier Tena Vidal- Es tracta de sessions i conferències que es realitzen al Saló d’Actes del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló.

La primera jornada, tenia lloc el passat dijous 27 d’abril, amb la presentació i 2 xarrades amb una introducció als paisatges de la pedra en sec i també es tractava la visió de la pedra en sec com a recurs turístric, amb la participació de l’arquitecte Ignasi Pascual i el professor de la UJI Joan Feliu.

Aquest proper dijous 11 de maig, es durà a terme la segona jornada que començarà amb la intervenció de Belen Bachero, arquitecta i diputada a les Corts Valencianes, que parlarà sobre la gestió política i administrativa d’un recurs paisatgístic. A continuació, l’arquitecta Ivana Ponsoda parlarà sobre la construcció de pedra en sec.

La darrera sessió tindrà lloc el dijous 25 de maig, Arturo Zaragozà, arquitecte de la Conselleria, tractarà el tema de la tutela de l’arquitectura de la pedra en sec i Juan Antonio García Esparza, arquitecte tècnic i Director de la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de Castelló, tancarà les jornades amb “La catalogació dels paisatges de pedra en sec”.