El dia 17 arriba l’entrega dels premis Maestrat Viu a Pere Enric Barreda, el Centre d’Estudis del Maestrat i el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica

786
PUBLICITAT

Premis Maestrat Viu
Premis Maestrat Viu
-Nota de premsa-

Arriben Premis Maestrat Viu, una festa que vol reconéixer el treball per la llengua i la cultura des del i pel Maestrat, i que tindrà lloc al Saló Gòtic del Castell de Peníscola el proper dissabte 17 de maig. La recepció de les autoritats serà a les 19:30 de la vesprada i l’acte començarà a les 20h. És una bona oportunitat per unir ponts entre les comarques i els territoris, i passar un cap de setmana a Peníscola ara que fa bon temps però no acaba de ser temporada d’estiu.

Heu de saber que l’acte de lliurament dels premis el conduiran les periodistes Taray Cuartiella i Amàlia Garrigós, i estarà amenitzat per la veu de Aitana Ferrer i la música de piano d’Enric Murillo. A més, heu de saber que en aquesta primera edició dels Premis Maestrat Viu s’ha guardonat les següents persones i col·lectius:

– Premi Carles Salvador 2014 per a Pere-Enric Barreda i Edo (Benassal, 1964 – Barcelona, 2014), per la tasca d’investigació de la història del Maestrat i de dinamització de la comarca a través de la Fundació Carles Salvador, de la qual n’era patró i principal promotor. La tasca docent com a professor titular i investigador de la Universitat de Barcelona llicenciat en Filologia Clàssica, la va combinar amb la de l’estudiós del Maestrat, cosa que el va portar a ser el màxim estudiós i editor de l’obra de Carles Salvador, i el cronista de Benassal i d’Ares del Maestrat, amb una extensíssima bibliografia pràcticament tota en català.

– Premi Pere Labèrnia 2014 per al Centre d’Estudis del Maestrat per més de 30 anys dedicats a la tasca d’investigació i d’estudi, així com la tasca de divulgació de la història, l’art, la geografia, l’arqueologia, l’etnologia, la sociologia o l’etnobotànica, com a valors patrimonials, socials i naturals de la històrica comarca del Maestrat.

– Premi Seidia 2014 per al Grup de Recuperació de la Memòria del segle XX de Benassal per la descoberta a l’arxiu militar de Freiburg (Alemanya) d’un dossier amb les fotografies dels bombardejos de l’any 1938 de quatre localitats del Maestrat (Albocàsser, Ares, Benassal i Vilar de Canes), per la investigació i descoberta que el bombardeig formava part de les maniobres de la Legió Condor per provar els nous avions Stuka 78, i per la posterior difusió a través d’una exposició que ha viatjat per Catalunya i per tot el territori valencià.