El Consell d’Europa atorga una menció especial del Premi Paisatge a la Mancomunitat de la Taula del Sénia

653
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’alcalde de Morella i president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Rhamsés Ripollés, rep aquest reconeixement del Consell d’Europa a Budapest

El Consell d’Europa va lliurar ahir a la nit, a Budapest, el seu Premi del Paisatge i tres mencions especials, entre elles, una per a les oliveres mil·lenàries del territori del Sénia. El president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia i alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va recollir aquest prestigiós reconeixement.

El primer edil morellà destaca que “ahir va ser una jornada històrica per als 27 municipis del Territori del Sénia, perquè hem rebut un premi de gran importància de mans del Consell d’Europa. Aquesta fita ha de servir perquè continuem treballant colze a colze per multiplicar les oportunitats socioeconòmiques dels nostres pobles d’Aragó, Comunitat Valenciana i Catalunya”.

El paisatge d’oliveres mil·lenàries del territori del Sénia va ser el representant d’Espanya al premi del Consell d’Europa. La Mancomunitat va presentar aquest paratge amb l’Associació Territori del Sénia i amb el suport de la comunitats autònomes d’Aragó, Catalunya i Comunitat Valenciana. El Premi Paisatge del Consell d’Europa va ser per a “Cooperació transfronterera de col·lectivitats locals per protegir el patrimoni paisatgístic de la regió d’Hetés” situada entre Hongria i Eslovènia. A més de la menció especial al paisatge d’oliveres mil·lenàries també van obtenir aquest reconeixement “el serval comú, l’arbre de la regió Slovácko” (República Txeca) i “La protecció de paisatges històrics excepcionals” (Eslovàquia). Finalment, es va reconèixer també altres projectes presentats per Bèlgica, Croàcia, Xipre, Finlàndia, Itàlia, Letònia, Països Baixos i Turquia.

Cal recordar que la Mancomunitat Taula del Sénia està formada per 27 municipis valencians, catalans i aragonesos, situats en el punt de trobada dels tres territoris històrics. En 10 anys d’existència, ha impulsat projectes de desenvolupament sostenible del medi rural, reindustrialització o ocupació de gran importància, incrementant les possibilitats econòmiques d’aquestes regions. El seu projecte estrella és la conservació, protecció i posada en valor del paisatge d’oliveres mil·lenàries. Un treball que l’ha portat a obtenir aquest important reconeixement del Consell d’Europa.