CONDECORADOS-LA-MERCED-CASTELLON-II

– A hores d’ara hi ha 1800 reus a la província

El centre penitenciari de Castelló II a Albocàsser va ser la seu dels actes en honor a la Mare de Déu de la Mercè, patrona de les Institucions Penitenciàries. Una missa, un festival per als presos al saló d’actes i el lliurament de condecoracions van ser alguns dels moments més rellevants de la jornada.

L’empresa Onyx Ceràmica va estar destacada per la seua participació en el programa d’inserció laboral dels reus, que inclou en el taller a 82 interns. A més, es va condecorar als funcionaris que han complit 25 anys de servei. Van assistir a l’acte, entre d’altres, el subdelegat, David Barelles, el director de la presó d’Albocàsser, Antonio Carretero, així com la directora del centre penitenciari Castelló I, Olga Ballesteros, a més d’altres autoritats, el personal del centre i organitzacions i entitats col·laboradores.

El subdelegat, David Barelles, va reconèixer el suport d’entitats com Creu Roja, Càrites, Pastoral Penitenciària, Patim, Projecte Amigó, Grup Avacos… així com el treball dels professionals juristes, sociòlegs, psicòlegs, pedagogs, treballadors socials, personal sanitari, educadors i Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Presos dels centres penitenciaris de la província reben durant l’any cursos de formació d’ensenyaments Primària i Secundària, estudis universitaris per la UNED. A més, visiten instituts per explicar la seua experiència amb l’alcohol i les drogues. Diversos reus participen en programes de tractament en delictes de violència de gènere, de drogodependència en totes les seues facetes, de desenvolupament personal per a dones, d’atenció a malalts mentals, d’orientació i inserció laboral, de preparació de permisos, d’educació vial…