-Nota de la Diputació de Castelló-

El servei de biblioteca mòbil de la Diputació de Castelló, el Bibliobús, ha superat el seu rècord durant l’any 2015 amb un total de 1.145 exemplars prestats en els 25 petits pobles de l’interior de la província, concretament a les comarques dels Ports i de l’Alt Palància, als quals presta aquest servei públic i gratuït per no disposar de biblioteques. Aquest matí, amb motiu del Dia del Bibliobús, aquesta ‘biblioteca mòbil’ ha obert les seves portes a la cèntrica plaça de Les Aules de Castelló, on els castellonencs han pogut comprovar l’important servei que presta.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha agraït als treballadors de la Diputació seva “professionalitat per fer d’aquest servei referència, ja que se situa al capdavant de les ràtio de préstecs (relació entre els préstecs realitzats i població susceptible de fer ús del servei), molt per sobre dels que obtenen biblioteques estables “, malgrat que el còmput de préstecs es realitza sobre 10 mesos d’activitat i no sobre 12, que solen presentar les altres biblioteques

“El compromís de la Diputació és fomentar la igualtat d’accés a la cultura en totes les seves formes, en aquest cas a través del foment de la lectura, i no deixarem de pensar noves iniciatives que puguin millorar la gestió del servei”, ha assegurat Sales.

En aquest sentit, Sales ha recordat que “qualsevol persona pot visitar el catàleg d’obres disponibles per als usuaris del servei dins del web de la Diputació de Castelló per adequar-nos a la demanda de l’usuari i apropar la cultura a tots els racons de la província “.

Pel que fa al perfil dels usuaris que aquest any s’han beneficiat del servei, el 60,7% de les obres (6.160) han estat retirades per dones enfront dels 3.985 d’homes que han sol·licitat la prestació de llibres. Pel que fa a les edats, majoritàriament han estat persones de menys de 14 anys amb 6.600 obres retirades, enfront de les 3.545 que superen aquesta edat.

Pel que fa a la temàtica encapçalen la llista les obres infantils amb un total de 5.569 peticions, seguides de novel·les, 1.881 unitats i revistes, 1.477 exemplars.