Fira de la Caça Morella
Fira de la Caça Morella

La localitat de Morella ja està preparada per albergar la seva primera Fira de la Caça els pròxims dies 31 de maig i 1 de juny. Aquesta setmana, l’Ajuntament i la Societat de Caçadors El Maestrazgo Morella han ultimat tots els detalls organitzatius d’aquesta edició. Una fira que comptarà amb diverses exposicions, tant d’animals com d’articles de caça o trofeus, exhibicions de gossos de caça o aus rapinyaires, concursos, conferències o tallers de tir amb arc i tir virtual. Un ampli programa d’activitats que espera seduir molts amants d’aquest esport.

La I Fira de la Caça s’ubicarà a l’Espai Firal i llocs propers. A l’interior de l’antic poliesportiu hi haurà diferents estands, en els quals estaran principalment els articles d’exposició. Aquest esdeveniment tindrà, durant tot el cap de setmana, exposicions de gossos de caça major, menor i articles, exhibicions d’aus rapinyaires i tallers de tir amb arc i tir virtual. Diumenge, des de “Reals d’Espanya” es farà una exposició de trofeus i una conferència. Pel que fa a les activitats programades per al dissabte, al matí tindrà lloc una prova de gossos de caça al Prat i un concurs morfològic del “rater valencià”. Aquesta activitat es realitzarà també a les 16:15 hores, però en aquest cas, amb el “podenc eivissenc”. A les 17:45 hores, tindrà lloc l’exhibició de caça “San Humberto”. La fira s’inaugurarà el dissabte 31 de maig a les 11 hores i conclourà el diumenge a les 17:30 hores.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, afirma que “la caça és una activitat popular en aquesta zona d’interior, que compta amb un gran nombre de seguidors, pel que esperem que aquesta primera fira agrade als veïns i veïnes de la comarca i que atrega gent de fora del nostre terme a venir fins a Morella”. A més, explica que “la Societat de Caçadors el Maestrazgo ha fet un important esforç organitzatiu i des de l’Ajuntament de Morella estem col·laborant colze a colze amb ells perquè siga un èxit des de l’inici”. Finalment, convidava als veïns i veïnes a participar i espera que es puga convertir en un referent en aquest sector.