Prova Cangur 2017

20 alumnes de l’IES Vilafranca van participar el mes de març en la XXI Prova Cangur que convoca l’associació Le Kangourou sans Frontières a través de la Societat Catalana de Matemàtiques i la comissió del País Valencià. La Universitat Jaume I va acollir este repte matemàtic en els nivells de 3r i 4t d’ESO, així com també en 1r de Batxillerat. Els estudiants de 1r i 2n d’ESO van realitzar la prova en el seu propi institut.

Entre els joves vilafranquins, cal destacar a Luis Ferrer Altabás, que va quedar el 18é de 1333 participants en la categoria de 1r de Batxillerat. I en 1r d’ESO, a Enric Monfort Tena, que va aconseguir el lloc 28 de 1275. Des de l’IES Vilafranca han volgut donar la enhorabona pels seus bons resultats a ells i a tots els altres alumnes participants. Van realitzar el qüestionari 6 alumnes de 1r d’ESO, 2 de 2n d’ESO, 2 de 3r d’ESO, 5 de 4t d’ESO i 5 de 1r de Batxillerat.

El test matemàtic, el mateix per a tots els participants a nivell europeu i de la resta del món, consta de 30 problemes que van augmentant en dificultat. Hi ha cinc opcions de resposta per a cadascun. El temps, una hora i quart.

Prova Cangur 2017 2Prova Cangur 2017 3