Culla celebra el seu primer certamen d’art contemporani

930
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

· És una iniciativa de caràcter nacional organitzada per l’Ajuntament, l’àrea de cultura de la Diputació de Castelló i la galeria Coll Blanc Espai d’Art.
· Aquest projecte pretén donar visibilitat als creadors més joves.

Des del passat 28 de maig fins al proper 18 de juny, el reconegut fotògraf sevillà Arturo Comas està convivint amb els habitants de Culla, que atenen atònits al desenvolupament de l’obra de l’artista.

La seva presència en aquest petit municipi de l’Alt Maestrat respon al ‘I Certamen Culla Contemporània’, una iniciativa de caràcter nacional organitzada per l’Ajuntament, l’àrea de cultura de la Diputació de Castelló i la galeria Coll Blanc Espai d’Art. Aquest projecte pretén que, mitjançant la selecció d’un artista o col·lectiu que no excedeixi de tres membres i la seva estada a la localitat durant uns mesos, augmenti la sensibilitat social cap a l’art, així com la visibilitat dels creadors més joves.

Quant Comas tingui acabat el conjunt de la seva obra, un comitè d’experts triarà una de les seves fotografies, que passarà a formar part dels fons patrimonials de Culla. S’espera que, al mes d’agost, estigui finalitzada i es pugui exhibir als veïns durant les festes patronals. Per a això, es durà a terme un acte en què també es donaran a conèixer les bases de l’edició de 2017, a la qual podran presentar-se artistes nacionals de totes les disciplines artístiques. El certamen aspira a tenir una continuïtat en el temps i consolidar-se com una cita ineludible per als amants de l’art contemporani. De la mateixa manera, totes les peces recopilades, any rere any, seran exposades als visitants com un atractiu més del municipi.

-L’obra d’Arturo Comas

Arturo Javier Comas Calero (Sevilla, 28/01/82) és un fotògraf i dissenyador gràfic el treball “allibera a l’objecte de la seva utilitat i li atorga nova vida”. Així doncs, la seva tasca a Culla és una continuïtat de la seva creació, que és “la suma de la cosa més l’absurd”.

Per a això, ha fotografiat elements recollits en els edificis públics de Culla: el consistori, els magatzems municipals, el col·legi, el museu … i d’altres que ha demanat prestats en els establiments i a particulars. En paraules de l’artista, “el meu projecte consisteix a arribar al poble únicament amb la meva càmera i jugar amb el que em trobi en ell, dialogar, convèncer, conèixer i negociar amb els veïns perquè contribueixin a la meva composició”.

Comas està valorant com a “molt positiva l’experiència” i ha trobat “un retir espiritual i creatiu a Culla”. Finalment, ha afegit que “la seva gent és molt hospilaria, el poble i l’entorn són preciosos i regna la tranquil·litat, cosa que contrasta molt amb el que vivim cada dia a la grans ciutats”.