Castellfort acull l’eixida de la Volta Ciclista a Vilafranca

620
Castellfort Volta Ciclista Vilafranca (2)

Els dies 24 i 25 de juny es va celebrar la Volta Ciclista a Vilafranca, memorial Jofre Grau Biosca. 110 corredors de categoria cadet van participar en la prova. El dia 24 l’etapa va eixir des de la Plaça de Castellfort on també va tenir lloc la presentació dels equips participants.

A més, les carreteres de la localitat van ser protagonistes del pas dels corredors que van ascendir i descendir el Port de Sant Pere i van recórrer el tram entre Castellfort i Vilafranca.

Castellfort s’ha situat així en el mapa del ciclisme nacional, ja que la prova formava part del calendari espanyol i va congregar a corredors procedents de tota la geografia.

S’estima que al voltant de 500 persones, entre corredors i familiars, van recórrer les terres de Castellfort, Vilafranca i Els Ports.

Guanyadors

El vencedor de la prova va ser Josep Tomás, seguit de Martín Gil i Pepe Ginestar. La muntanya va ser per a Arnau Gilabert mentre que les metes volants van ser per a José Cerdà. Guillem Fuentes va ser el millor en la general del primer any. Josep Tomàs també va ser el millor regional. Andreu Murla es va emportar el trofeu al millor provincial. En xiques, la vencedora va ser Marina Garau, seguida per Sofia Martínez i Carla Pruñonosa. El GD Llopis va ser el millor equip. L’alcalde de Castellfort, Juan Manuel Segura, va participar en el lliurament dels trofeus que es va desenvolupar a Vilafranca.

Enguany la prova tenia caràcter nacional, aspecte que ha reforçat encara més la importància de la competició per a les promeses del ciclisme.