MOLINER-CASES

– El Govern Provincial aprova subvencions per valor de 50.000 euros per a promoure una gestió responsable de la naturalesa

La Diputació de Castelló ha aprovat una línia d’ajudes per la qual fins a 19 ajuntaments de tota la província es beneficiaran de subvencions per a millorar la conservació i la posada en valor dels seus paratges naturals municipals. Molts d’aquests municipis són xicotets i de l’interior, per la qual cosa aquesta ajuda resulta molt important per a garantir un manteniment adequat.

I és que la Diputació de Castelló, a través d’una línia d’ajudes als municipis, col·labora amb una aportació de 50.000 € en actuacions de conservació, millora, ordenació i posada en valor dels paratges naturals municipals.

Els paratges naturals municipals, són espais singulars que mantenen uns valors ambientals, socials i culturals que mereixen ser protegits. Sent declarats a voluntat dels ajuntaments que es comprometen a una gestió responsable compatibilitzant els interessos de la conservació de la biodiversitat local, la diversitat cultural i el desenvolupament sostenible del territori.

El diputat de Medi Natural, Antonio Cases, ha assegurat que “el respecte i la protecció del medi ambient no es defensa amb paraules, sinó que fan falta també els fets. Des del Govern Provincial estem compromesos amb el patrimoni natural i cultural de la província, col·laborant i recolzant a aquests municipis en la conservació i millora d’aquests espais d’interès local i provincial”.

Els beneficiaris de la subvenció han sigut aquells ajuntaments de la província de Castelló que tenen declarats en l’àmbit territorial del seu municipi Paratges Naturals Municipals. D’un total de 21 paratges, han sol·licitat ajuda 19 municipis, havent sigut concedides aportacions econòmiques que van des dels 4.500€ als 800€ a tots els sol·licitants, per a actuacions molt diverses encaminades a aconseguir una millor gestió d’aquests espais.

Els municipis i les actuacions subvencionades són: