REGINA FESTES ARES 2017

– Anit va tenir lloc la presentació de la regina i les dames

La localitat de l’Alt Maestrat va arrancar ahir les seues festes patronals en honor a Santa Elena i Sant Bartomeu. S’han programat 10 intensos dies de celebracions amb actes per a totes les edats.

Les festes es van iniciar anit amb la presentació de la regina i dames del 2017. Júlia Pitach Sales va ser proclamada regina de la festes. La seua cort d’honor està formada per: Elena Gimeno Tena, Marta Monfort Ventura, Paula Escrig Beltrán i Raquel Marzal Monfort. En acabar,  va començar el ball.

Els actes taurins comencen avui. Aquesta vesprada es provarà el bou “Afanes”, que procedeix de la ramaderia Sergio Centelles. L’embolada estarà acompanyada de la música de la xaranga “Reality Show”. A més, també hi haurà discomòbil. Així mateix, al matí s’han realitzat dos tallers. D’una banda, Laura Monfort ha tractat la gestió de l’estrès per a viure en positiu i, d’altra, Ester Sorlí ha monitorizat activitats per als xiquets.

Demà divendres s’inaugurarà en l’ajuntament l’exposició d’obres participants en la I Jornada Pictòrica a Ares del Maestrat: el paisatge com a referent plàstic, que es podrà visitar fins al 23 d’agost. Un poc després s’obrirà una altra exposició, en aquest cas: 100 anys del descobriment de l’art rupestre de la Valltorta a la creació del Parc Cultural de Valltorta-Gassulla. Estarà oberta al públic fins al 17 de setembre. A més, la prova del bou “Canario” del ferro Nuno Casquinha, la solta de vaquetes, la cagada del manso, el bou embolat, el ball amb Public Mayor i la discomòbil, completaran la jornada.

El dissabte començarà amb el XII Concurs de decoració de façanes, finestres i balcons que organitza l’associació Dones d’Ares. A la vesprada hi haurà un altre concurs, aquesta vegada el d’emboladors infantils. L’habitual sopar del bou i el bingo serà la següent cita. I l’orquestra “Seikos”, amb la discomòbil, rematarà la festa.

El diumenge al matí, els xiquets podran gaudir amb el parc infantil a la plaça Major, parc infantil que patrocina la Diputació de Castelló. I un poc més tard s’inaugurarà la VI Mostra de Productes de la Terra en El Perxe. El dia acabarà amb sessió de cinema al local de festes.

Els Quintos seran els protagonistes el dilluns 21. La Volteta a primera hora del matí estarà amenitzada per la música de la xaranga. I al migdia arribarà el concurs de paelles a la plaça de la Bassa. A la vesprada tindrà lloc el concurs de guinyot als bars locals. Un taller per a xiquets sobre Gloria Fuertes, a càrrec de Verba Manent, la presentació del llibre “Cronófago” de Soledad Benages, amb tast de vi inclòs, i la discomòbil DML, amb nit temàtica marina, seran altres actes del dilluns.

Per la seua banda, el dimarts 22 serà el dia de les dones. El repartiment de la carn de bou, la Mostra de dolços d’Ares, Disco Clown Fiesta Infantil, la desfilada infantil de disfresses, el sopar de pa i porta, el lliurament de premis del Concurs de decoració de façanes, finestres i balcons, així com el posterior ball amb nit temàtica anys 80-90 i més, són les cites programades.

El dimecres 23 Pilar Bellés presentarà el seu llibre “Las pinturas rupestres y el papel de la mujer en la Prehistoria”. La tasca del vi i la cervesa, la música de la xaranga i l’animació musical nocturna, són altres propostes del dia.

Les festes religioses marcaran el final de les festes. Així, el dijous 24 se celebrarà el dia de Sant Bartomeu. No faltarà la missa ni la processó. A la vesprada Meter Mano Rara oferirà un espectacle de blues per a tots els públics. I el Trio Trébol tancarà la jornada.

L’últim dia, el divendres 25, es dedicarà a Santa Elena. Es viurà la missa i processó, així com l’actuació del Grup Folklòric Centro Aragones de Castelló. Finalment, el Ball Pla dirà adéu a deu dies de festes patronals.